Oeroude Nederlandse traditie op de Winter Village Laren

Winter Village Laren‘Winter Village Laren’ biedt inwoners van de regio Gooi & omstreken de mogelijkheid elkaar op een informele en sportieve wijze te ontmoeten.
Jong en oud zet hier regelmatig z’n beste schaatsbeentje voor.

De ijsbaan draagt bij aan het in ere houden van een oeroude Nederlandse traditie. ‘Winter Village Laren’ bevordert bovendien de beweging van zowel kinderen als (oudere) volwassenen en laat deze beseffen dat (gezamenlijk) sporten leuk kan zijn.

Parkeren

Een beetje schaatser komt op de fiets. Parkeren is lastig in het centrum van Laren. Kom lekker op de fiets; dat scheelt tijd, gedoe en ’t is wel zo sportief.
Handschoenen mee. Als je komt schaatsen ben je verplicht om je eigen handschoenen mee te brengen.  Voor je eigen veiligheid is het niet toegestaan de ijsbaan zonder handschoenen te betreden.

Soort schaatsen

Voor je eigen veiligheid en die van anderen is het niet toegestaan om op eigen Noren of klapschaatsen de ijsbaan te betreden.
Heb je geen schaatsen of niet de juiste schaatsen? Geen probleem. Op de ijsbaan kun je schaatsen huren!

Openingstijden:

Vanaf 27 november is de ijsbaan dagelijks voor publiek geopend op de volgende tijden:

Maandag:                           15.00 uur – 21.00 uur
Dinsdag:                             15.00 uur – 21.00 uur
Woensdag:                         12.30 uur – 21.00 uur
Donderdag:                        15.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag:                               12.30 uur – 21.00 uur
Zaterdag:                            12.00 uur – 21.00 uur
Zondag:                              12.00  uur – 21.00 uur

In de kerstvakantie zijn er aangepaste openingstijden.
De baan is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur, op 1e en 2e Kerstdag zijn we tot 17.00 uur geopend. Na 17.00 uur is de schaatsbaan alleen toegankelijk voor de gasten van het restaurant.

NB. Entree tot het evenemententerrein is kosteloos.

De entreeprijs en de schaatshuur zijn in principe voor de duur van 2 uur. Als de drukte op de baan het echter toelaat is het entreebewijs op de dag van aankoop c.q. afstempelen voor langere tijd geldig.schaatsenvillagelaren

Met het persoonsgebonden abonnement mag de houder ervan onbeperkt gebruik maken van de ijsbaan in de periode van 27 november 2016 t/m 08 januari 2017. Het abonnement is alleen geldig met een juiste pasfoto en geboortedatum. In principe is het toegestaan om per keer twee uur te schaatsen. Als de drukte op de baan het echter toelaat is het toegestaan langer te schaatsen. Op instructie van het ijsbaanpersoneel zal je dan de baan later kunnen verlaten. Voor een nieuwe ronde schaatsen dient men achteraan in de wachtrij aan te sluiten.

Voor abonnementhouders geldt evenals voor de overige schaatsers dat er een geldig entreebewijs nodig is om de baan te betreden. Dit betekent dat ook abonnementhouders zich eerst moeten melden bij de kassa, alwaar een entreebewijs zal worden uitgeprint.

Schaatsverhuur

Bij ‘Winter Village Laren’ kun je deze winter gegarandeerd schaatsen. Je mag gebruik maken van je eigen schaatsen, als het maar geen Noren of klapschaatsen zijn. Het is ook mogelijk om schaatsen te huren. Wij verhuren schaatsen van maat 28 t/m maat 50, voor de allerkleinsten hebben we stabiele glij-ijzers in bruikleen.
Kinderen met glij-ijzers mogen alleen op de ijsbaan begeleid door ouderen op schaatsen!

Website Winter Village Laren