Kerst in Amsterdam

Amsterdam kerstmarktHet is weer zover! Het eind van de herfst is aangebroken en, als de temperaturen dalen, maakt Amsterdam zich alweer klaar voor de feestdagen. De stad komt helemaal tot leven tijdens de kerstperiode, etalages zijn verlicht op de hoeken van de straten en op pleinen klinkt warme kerstmuziek.

Wil jij dit jaar ook de kerstsfeer opsnuiven in Amsterdam? Of je nu op zoek bent naar unieke kerstgeschenken deze winter, of eerder van de traditionele lekkernijen wil proeven, met meer dan 26 kerstmarkten is Amsterdam de ideale locatie tijdens de kerstperiode.

Zet je warme muts maar op en start je kersttour met een voormiddag feestelijk shoppen op de Albert Cuypmarkt, de grootste markt in Amsterdam. Hier vind je alles wat je zoekt op het vlak van snacks, speelgoed en kleding. Wandel zeker even langs de markt op zondag 23 december, want dan wordt er een speciale wintermarkt georganiseerd.

In het centrum van Amsterdam vinden op het Leidseplein en het Koningsplein vanaf begin november talrijke kerstactiviteiten plaats, zowel voor jong als oud. Naast de feestelijke kerststalletjes, staat er bovendien ook een schaatsbaan en kan je proeven van de overheerlijke oliebollen op de eetkraampjes.

Ook museumplein wordt ieder jaar omgetoverd tot een werkelijk kerstplein en de feestelijke displays zorgen zeker voor een namiddag vol kerstplezier.

Kerstbomen kan je kopen op de bloemenmarkt, en je kan ze hier vinden in alle mogelijke variëteiten. Ga ook even langs bij Christmas Palace, dé winkel in Amsterdam waar je het hele jaar door kerstinkopen kan doen. Hier vind je ongetwijfeld de beste geschenken voor onder de kerstboom.

En de bijzonder populaire markt Funky Sunday Market, die iedere maand plaatsvindt bij de Westergasfabriek, heeft ook speciale kersteditie tijdens de kerstdagen. De jaarlijkse New Years Market, ook wel de ‘Funky Xmas Market’ genoemd, is de ultieme plek voor unieke kerstgeschenken. Met ruim 200 kraampjes waar je heerlijke snacks, warme choco en glühwein kan verkrijgen, heerst bijzonder warme en gezellige kerstsfeer. De entree is bovendien gratis.

Wil jij ook even proeven van de kerstsfeer in Amsterdam? Boek je hotel in Amsterdam dan zeker goed op voorhand en beleef dit jaar een kerst om extra van te genieten.