Mark Rutte en Willem Holleeder niet welkom bij Nederlanders tijdens Kerst

Zeist, 23 november 2012 – Premier Mark Rutte is dit jaar duidelijk uit de gratie als mogelijke gast aan het kerstdiner. Dit blijkt uit de jaarlijkse kerstenquête van online kerstkaartenwebsite Poobies, uitgevoerd onder bijna duizend Nederlandse huishoudens. Bekende Nederlanders die wél een vorkje mogen komen meeprikken zijn Guus Meeuwis en Prinses Maxima. Mark Rutte en Willem Holleeder hoeven echter niet snel op een uitnodiging te rekenen.

Ik hou van Holland cast mag overal aanschuiven.

De cast van het RTL4 spelprogramma ‘Ik hou van Holland’ is van harte welkom bij veel Nederlandse gezinnen tijdens het kerstdiner. Van de Bekende Nederlanders die tijdens de feestdagen uitgenodigd zijn, scoren Guus Meeuwis (17%) en Jeroen van Koningsbrugge (16%) namelijk het hoogst. Prinses Maxima (24%) en Linda de Mol (16%) zijn volgens de ondervraagden de meest populaire vrouwelijke tafelgenoten om mee te gourmetten of steengrillen. Opvallend is dat topmodel Doutzen Kroes vooral populariteit geniet als tafelgenote bij mannen (13%), terwijl slechts 5% van de vrouwen haar graag ziet aanschuiven.

 

Mark Rutte – een eenzame Kerst?

Daar waar Prins Willem Alexander (11%) en Prinses Maxima (24%) tijdens de kerst best wat huisbezoekjes af zouden kunnen leggen, ziet het er voor Mark Rutte dit jaar wat minder rooskleurig uit. Slechts 4% van de Nederlanders verwelkomt hem graag aan het kerstdiner. Wel willen twee keer zoveel vrouwen als mannen met Mark Rutte het kerstdiner doorbrengen. Willem Holleeder is bij alle ondervraagden het minst populair; slechts 1% durft het aan om hem de kalkoen aan te laten snijden.

 

Kerstdiner 2012: Nederlanders eten het liefst thuis

68% van de Nederlanders geeft dit jaar de voorkeur aan het traditionele kerstdiner met de familie thuis. Slechts 4% van de ondervraagden zit liever met het bord op schoot voor de buis en ongeveer 10% gaat het liefst uit eten in een restaurant. Opvallend is dat ouderen vaker uit eten gaan dan jongeren en vrouwen met Kerst liever op de bank willen relaxen dan mannen.

Bron: Poobies kerstonderzoek 2012

Over Poobies

In 2002 heeft Poobies de allereerste site ontwikkeld waarmee je online échte kaartjes kunt maken. Voor thema’s als geboorte, huwelijk of bijvoorbeeld kerstmis vind je hier prachtig beeldmateriaal waarmee je heel eenvoudig een persoonlijk kaartje samenstelt. Met dit unieke concept en een hoge kwaliteit drukwerk, is Poobies inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders in Europa. Het hoofdkantoor van Poobies is gevestigd in Zeist.