Laat de kalfsoesters op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze met zout. Hak de hazelnoten tot grove kruimels. Roer in een kom de verkruimelde noten, de mosterd, de peterselie, de bieslook en het paneermeel door elkaar. Verhit de boter en olie in een koekenpan. Temper de hittebron en bak de kalfsoesters 3 min per kant. Bak het vlees net gaar. Schep het uit de pan en dek toe met aluminiumfolie om het warm te houden.
Giet het braadvocht bij het notenmengsel en roer het door elkaar. Besmeer elke kalfsoester met een laagje van dit mengsel. Leg de kalfsoester in een vuurvaste schaal en plaats deze onder de ovengrill. Grill het notenkorstje 1 min. Dien het vlees meteen op.
Ingrediënten
- 4 kalfsoesters
- zout
- 50 gr blanke hazelnoten
- 3 el grove mosterd
- 4 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte bieslook
- 4 el paneermeel
- 50 gr boter
- 2 el zonnebloemolie
Een luxe en heerlijk hoofdgerecht met verfijnde smaak van hazelnoot en lekkere kruiden.
Recept gevonden op Kookjij.nl