De fotokaart is DE hit van deze kerst

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Kerst! Het feest van gezellig samenzijn, het kerstdiner en natuurlijk de kerstkaarten. Zonder persoonlijke kerstkaarten geen echt kerstgevoel. Het is dan ook elk jaar weer de strijd om wie de mooiste of meest originele kerstkaart gaat versturen. Gelukkig heb je met al die verschillende websites keuze uit de leukste kaarten. De kerstkaart die dit jaar erg populair is, is de fotokaart. Een kaart met een persoonlijke foto en boodschap, ideaal voor de kerst!

FotokaartFotokaarten

Verschillende websites bieden nu de mogelijkheid om je kerstkaart nog persoonlijker te maken door er een zelfgekozen foto aan toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is de kerstkaarten service van Greetz. Via Greetz kun je jouw zelfgekozen kaart helemaal tot in de puntjes vormgeven. Je kunt een leuke foto gebruiken die je al hebt, maar je kunt juist ook speciaal voor kerst een mooi plaatje maken. Met zo’n fotokaart kun je echt een uniek en persoonlijk bericht naar iemand versturen. Het handige aan online is bovendien dat je verschillende kaarten kunt maken met verschillende foto’s erin verwerkt. Zo kun je ook meerdere foto’s aan je kaart toevoegen. Met een fotokaart voor kerst weet je in ieder geval dat je een originele kaart verstuurd dit jaar.

Tips voor de perfecte foto

Om je nog een beetje de goede weg op te helpen zijn er hier wat tips om de perfecte foto te maken voor jouw fotokaart.

Tip 1: Fotografeer met een echte camera. Ook al grijpen we automatisch naar ons mobiel bij het woordje foto, toch is de kwaliteit van de foto met een echte camera een stuk beter. Je wilt natuurlijk wel de mooiste kleuren en kwaliteit op je fotokaart.

Tip 2: Zorg dat de achtergrond rustig is. Zeker bij een familiefoto draait het om de mensen en niet op de achtergrond. Gebruik een witte muur als achtergrond of ga in een weiland staan in plaats van in een bos. Stel dat je nu wel een foto wilt maken voor een object, bijvoorbeeld een boom. Laat de groep dan niet tegen de boom aanstaan, maar een paar meter ervoor. Zo creëer je diepte en voorkom je schaduwen.

Tip 3: Denk om het licht. Licht is van essentieel belang bij het maken van een goede foto. Zorg er altijd voor dat je geen tegenlicht hebt. Daarnaast is het tijdstip van de foto maken ook belangrijk. Zeker in de wintermaanden gaat het al vroeg schemeren. Neem dit mee als je besluit de foto te gaat schieten.

Website Greetz.nl