Kerst-Sing-A-Long traditionele Nederlandse en Engelse kerstliederen

koorOp dinsdag 13 december 2016 komt een vervolg op de bijzondere Kerst-Sing-A-Long, waar bezoekers mee kunnen genieten en uit volle borst mee kunnen zingen op traditionele Nederlandse en Engelse kerstliederen onder de bezielende leiding van Gregor Bak met een gastoptreden van ‘dramatisch sopraan’ Francis van Broekhuizen en het groots nog samen te stellen Haags kerstkoor.

Gregor Bak

Gregor heeft, na het gymnasium en een klassieke pianostudie, muziekwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest als docent muziek op verschillende middelbare scholen en dirigeerde diverse koren. Sinds 1993 is hij als dirigent verbonden aan het Oeral Kozakkenkoor. Als pianist is hij zeer veelzijdig: hij speelt van klassiek tot popmuziek. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur.

Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma C-Majeur voor de NCRV-televisie; hieruit vloeiden verschillende andere televisiewerkzaamheden voort.
Zo presenteerde hij de programma’s Schoolstrijd, Thank you for the music, Bovengemiddeld en 176 afleveringen van Zo Vader Zo Zoon. Daarnaast was hij jurylid in het programma Una Voce Particolare en samen met Jochem van Gelder presenteerde hij De Zingende Zaak. Met saxofonist Arno Bornkamp en pianist Ivo Janssen verzorgt hij de familievoorstelling Carnaval des animaux en De Schilderijententoonstelling en met pianist Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends.

De combinatie musicoloog/presentator zorgt ervoor dat hij veelvuldig wordt gevraagd om muzikale presentaties, inleidingen en toelichtingen te verzorgen bij evenementen en concerten. Daarnaast is hij veelgevraagd dagvoorzitter op allerlei congressen en symposia.

Francis van Broekhuizen

koor-1Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid.

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy.
In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschede.

Haar stemvak is Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio- en tv-programma’s, zoals een gastoptreden in het tv-programma Maestro in 2016.

In Seizoen 2016/2017 is Francis te zien in Owen Wingrave te Osnabrück. In de zomer in Spanga als Lady Macbeth in Macbeth van Guiseppe Verdi bij Opera Spanga.

De Kerst-Sing-A-Long wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818 en Fonds Sluyterman van Loo.

Meer informatie op kerstsingalong.nl