De prachtige houten kerstbomen van houtenkerstboom.com

Wil je dit jaar én de volgende jaren een alternatieve en unieke kerstboom in je huis halen, die ook nog eens heel duurzaam is? Ga dan absoluut voor een van de leuke houten kerstbomen van houtenkerstboom.com. Een creatieve houten kerstboom kent ontzettend veel voordelen ten opzichte van een spar, dennenboom of kunstboom. Hieronder vind je alles dat je moet weten over deze kerstblikvangers en waar je allemaal aan kunt denken als je een houten kerstboom wilt kopen.

Een kleine geschiedenis van de kerstboom

Alle mensen die momenteel op de aarde rondlopen zijn bekend met de traditie van de kerstboom met lichtjes. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? De kerstboom werd al gebruikt bij de Romeinen en oude Grieken. Tijdens de kortste dag van het jaar werd deze boom opgezet, en daarmee stond het symbool voor een nieuw begin: de lente. Ook in de Middeleeuwen waren kerstbomen in zwang, vooral in Duitsland. In die tijd werden ze ook al versierd. De Duitsers haalden de boom naar binnen, waarmee het begin van deze kersttraditie zoals wij hem kennen was gemaakt. Rond 1800 waaide de trend over naar Amerika. In de negentiende eeuw werden kerstbomen neergezet op zondagsscholen, waarna deze al snel zijn weg vond naar huishoudens. De kerstboom gaat dus al een tijdje mee. Zelfs de kunstkerstboom stamt al uit het einde van de negentiende eeuw. Jaarlijks worden meer dan 2,5 miljoen kerstbomen verkocht in Nederland. Dit zijn vooral klassieke kerstbomen en kunstbomen. De houten kerstboom zijn is enkele jaren op de markt.

Houten kerstbomen: een kleine revolutie

Waar kunstkerstbomen een tijdje als een uitkomst werden gezien, zien toch steeds meer mensen in dat hier ook nadelen aan kleven. Weliswaar is het voordeel van een kunstkerstboom dat je deze jaren achtereen kunt gebruiken, erg milieuvriendelijk is de productie ervan alsnog niet. Bovendien is het optuigen en aftuigen een beste klus. Ook zien lang niet alle kunstkerstbomen er waarheidsgetrouw uit: vaak kun je snel zien dat het een ‘nepper’ betreft. Nieuw op de markt zijn originele kerstbomen van hout. Deze creatieve variant op de klassieke boom is overduidelijk niet ontworpen om voor een klassieke kerstboom door te gaan, en dat is dan ook het unieke eraan. Een kerstboom van hout is juist bedoeld als alternatief: voor wie geen behoefte heeft aan een klassieke kerstboom, maar wel de ultieme kerstsfeer in huis wil halen. Houtenkerstboom.com voorziet in deze behoefte met een zeer ruim assortiment met dit kerstboom alternatief.

De praktische voordelen van kerstbomen van hout

Kerstbomen van hout hebben meerdere voordelen. Ten eerste zijn ze erg duurzaam. Waar een klassieke kerstboom slechts één jaar staat en bovendien een relatief grote ecologische voetafdruk heeft, kan een houten kerstboom jaren mee. Bovendien vinden steeds minder mensen het een prettig idee om een sparreboom die zo lang heeft moeten groeien na een paar weken al bij het grofvuil te zetten. Ook zijn behoorlijk wat mensen allergisch voor de naalden, en geven deze een bende in huis – zeker als je huisdieren of kinderen hebt! Een kunstboom heeft deze naaldenproblematiek niet en gaat weliswaar zo’n tien jaar mee, maar bestaat uit chemisch materiaal dat speciaal verwerkt dient te worden wanneer de boom wordt afgedankt. Niet bepaald milieuvriendelijk dus. Een kerstboom van hout kent dit probleem natuurlijk niet, aangezien hout een organisch materiaal is. Doordat de leuke houten kerstbomen van houtenkerstboom.com zijn afgewerkt en zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal, gaan ze ontzettend lang mee. Daarmee is een kerstboom van hout een zeer duurzame keuze. Ook is een houten kerstboompje makkelijk op te bergen en op- en af te tuigen. Geen gedoe met naalden, takjes en lampjes meer! In een minuut kan deze alternatieve kerstboom in de woonkamer staan, klaar voor een boel gezellige dagen.

Direct sfeer met een kerstboom van hout

Een kerstboom van hout heeft een hele andere uitstraling dan een klassieke kerstboom. Daarmee is het een echte blikvanger in de huiskamer. Bezoekers zullen zich verbazen om de pracht doch eenvoud die deze alternatieve kerstboom uitstraalt. Een kerstboom van hout doet je onderscheiden van andere kerstboombezitters en geeft een gezellige sfeer in huis. Vanwege de neutrale kleurstellingen past het werkelijk in elk interieur. Houtenkerstbomen.com heeft daarbij vele verschillende opties aan alternatieve kerstbomen in het assortiment, elk in een andere houtkleur, vorm of ander formaat. Bezoek zeker hun webshop als je een houten kerstboom wilt kopen.

Spira en Yelka alternatieve kerstbomen op houtenkerstboom.com

Houtenkerstboom.com verkoopt deze alternatieve kerstbomen van de merken Spira en Yelka, twee marktleiders op het gebied van houten kerstboompjes. Beide merken hebben kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dus hun bomen zullen lang meegaan. De houten kerstboompjes van Yelka zijn verkrijgbaar in eiken-, walnoot- en esdoornhout. Het design van hun boompjes is ingenieus: zo kun je deze plat opzetten, of driedimensionaal. De latjes van de bomen zijn namelijk verstelbaar, zodat je hem op jouw eigen wijze kunt opzetten. Het hout van deze alternatieve kerstbomen is afgewerkt met olie, zodat de boom heel lang mooi blijft. Ga bijvoorbeeld voor een platte houten kerstboom wanneer je niet wilt dat een boom veel ruimte inneemt. Zo haal je toch nog de kerstsferen in huis of op kantoor, zonder dat de ruimte gelijk vol staat. Ook is deze kerstboom gemakkelijk op te bergen. Datzelfde geldt voor de spiraalvormige houten kerstboompjes van Spira: deze zet je binnen een minuut op, en ze nemen bovendien weinig ruimte in.

Het assortiment van houtenkerstboom.com

De Yelka-bomen zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, en drie verschillende houtsoorten – de hierboven genoemde eiken, walnoot en esdoorn. De webshop van houtenkerstboom.com heeft álle kerstbomen van Spira in hun assortiment; ze zijn officieel distributeur voor de Benelux. Hier zal dan ook zeker een kerstboom naar wens tussen zitten. Kijk dus vooral op houtenkerstboom.com en laat je inspireren tot een unieke en duurzame kerst dit jaar door een houten kerstboom te kopen.