Kerstkrans aan de deur

Je kent het wel vanuit de Amerikaanse kerstfilms; Of je nu kijkt naar Home Alone of naar Jingle All the Way (met Arnold Schwarzenegger) als er woningen in beeld zijn, zie je vaak aan de deur een prachtige kerstkrans hangen. In Amerika is de kerstkrans een belangrijk onderdeel van de kerstviering. Zoals de kerstboom in huis staat, hangt de kerstkrans aan de deur.
kerstkrans-bruin-goudMaar ook in Nederland verschijnen steeds meer kerstkransen. Jammer genoeg kan je deze nog niet overal vinden. In sommige grote tuincentra kun je al terecht, maar bij iets kleinere winkels vind je alleen kleine kransjes  als je boft. In de meeste gevallen moet je echter zelf aan de slag om zelf met oase en losse takken om een eigen kerstkrans te maken.

kerstkrans-traditioneelGelukkig is er nu ook de mogelijkheid om online kant-en-klare kerstkransen te bezorgen. Bij familieleden en vrienden, maar natuurlijk ook gewoon thuis bij jezelf. De geschiedenis van de kerstkrans stamt al vanaf de Germanen (+/- 2000 jaar geleden), waar de ronde krans symbool stond voor de zon en oneindigheid (door de ronde vorm). Ook toen werden de kerstkransen al aan de deur gehangen.  Nu staat een krans meer symbool voor gastvrijheid en christelijkheid, iets dat u tijdens de kerstdagen misschien ook wilt uitstralen?