Energie geven als kerstcadeau

Joyce en Gabriële, vriendinnen uit Den Helder, starten vandaag hun kerstactie ‘Geef Energie’. Ze doen een donatie om een gezin met een betalingsachterstand op de energierekening warm de winter door te helpen. Essent heeft gehoor gegeven aan deze oproep. Joyce en Gabriële roepen andere mensen en energieleveranciers op om hun voorbeeld te volgen. Nuon deed vorig jaar al mee aan deze succesvolle actie. Ook nu is het bedrijf weer van de partij.

Al tijden zet Essent zich actief in om armoede door probleemschulden bij haar klanten te verminderen. Essent vindt dat het bedrijfsleven een belangrijke rol moet spelen bij het terugdringen van armoede door probleemschulden. Het bedrijf werkt dan ook al intensief samen met andere organisaties en gemeenten, zoals in Leeuwarden en Den Bosch, om betalingsachterstanden te voorkomen.

Joyce en Gabriële kunnen op Essent rekenen om van hun actie een succes te maken. Klanten van Essent kunnen in december aangeven dat zij extra geld willen doneren. In januari krijgen zij bericht over hoe ze dit geld kunnen overmaken. Na ontvangst maakt Essent de donatie direct over aan De Energiebank. De Energiebank zal het opgebrachte geld verdelen onder gezinnen die dit het meest nodig hebben om hun energierekening te betalen.

Meer informatie over het initiatief van Joyce en Gabriële staat op hun speciale Facebook-pagina: www.facebook.com/geefenergie

Over De Energiebank

De Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen. Toch zijn er in Nederland ongeveer 750.000 huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. De Energiebank helpt hen hun zelfredzaamheid te vergroten en hun energiegedrag te veranderen. Daardoor wordt het verbruik structureel en op een duurzame manier verlaagd. Meer informatie is te vinden op www.energiebanknederland.nl

De Energiebank: veronique.jeuken@energiebanknederland.nl