Dit zijn de openingstijden met kerst 2016

logo openingstijden.nlMis je wat belangrijke ingrediënten voor het kerstdiner? Of wil je dit jaar de feestdagen doorbrengen in de in kerstsferen gehulde pretparken? Bekijk dan dit overzicht.

Supermarkten

Nog even snel wat belangrijke ingrediënten halen voor het Kerstdiner? We hebben de openingstijden van voorgaande jaren bekeken. De kans is groot dat deze openingstijden ook voor dit jaar gaan gelden.

Jumbo

Vorig jaar waren er twee keer zoveel Jumbo’s open op Eerste Kerstdag als het jaar ervoor. Dat komt vooral doordat veel klanten nog snel online hun laatste boodschappen bestellen en deze dan in de supermarkt ophalen.

De sluitingstijden variëren van 19.00 tot 22.00. Op Eerste Kerstdag 2015 waren er 94 filialen open, op Tweede Kerstdag 2015 waren dat er 439. Dezelfde aantallen liggen in de verwachting voor dit jaar.

Aldi

In 2015 waren er maar een paar winkels van de 460 vestigingen van de Aldi op Eerste Kerstdag geopend. Tweede Kerstdag waren er 300 open. Over het algemeen sloot de supermarkt haar deuren tijdens de kerst om 18.00.

Lidl

Op Eerste Kerstdag 2015 waren er zes filialen van de Lidl in heel het land open. Op Tweede Kerstdag waren dat er 93. De winkels sloten toen rond 18.00. Dat tijdstip wordt waarschijnlijk ook voor dit jaar gehanteerd.

Albert Heijn

De Albert Heijn had vorig jaar de meeste winkels open op Eerste Kerstdag: in totaal 124 stuks. Op Tweede Kerstdag waren dat er zelfs 581.
Tot hoe laat de Albert Heijn tijdens Kerst open is, verschilt per filiaal. In het beste geval kijk je dus even op de website van de Albert Heijn.

Coop

De Coop was vorig jaar tijdens de Kerst en met oudejaarsavond tot 19.00 geopend. Dat gold niet voor alle filialen. Je doet er ook bij deze supermarkt goed aan om even op de website van de Coop te kijken. Je kunt daar de openingstijden voor de winkel bij jou op de hoek vinden. De supermarktketen houdt namelijk traditioneel rekening met de wensen van de gemeente.

Pretparken

Ook tijdens de feestdagen kun je eropuit. Sommige pretparken komen met een winterevenement, anderen bieden een extra dag voor vermaak. De openingstijden wijken wel af van de normale openingstijden.

De WinterEfteling

Tijdens de kerstdagen kun je in vrijwel alle attracties van de Efteling, in verband met de Winter Efteling. Alle locaties worden extra feestelijk aangekleed. Tijdens de feestdagen verblijf je in het Efteling Hotel of op Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het pretpark is tijdens de kerst geopend van 11.00 tot 20.00. Houd er rekening mee dat Roodkapje, de Pirana en De Vliegende Hollander gesloten zijn voor onderhoud.

Beekse Bergen

Ook tijdens Kerstmis 2016 kun je terecht bij Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Je viert de Kerst dan geheel in Afrikaanse sferen. Houd er wel rekening mee dat het park veel korter open is in verband met de feestdagen.  Tijdens Eerste en Tweede Kerstdag zal het park geopend zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. De kassa en autosafari sluiten 30 minuten eerder dan de sluitingstijd van het park.

Slagharen

Met de Kerst kun je genieten van Winter Slagharen in het pretpark. Het park is dan van 11.00 tot 18.00 uur geopend. Je kunt dan ook het evenement ‘Miracle of Lights’ bekijken.

Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is tijdens de kerst gesloten. Het pretpark gaat weer open op 8 april 2017.

Julianatoren

Julianatoren aan de rand van Apeldoorn is tijdens de kerstdagen gesloten.

Bron: Openingstijden.nl