IJssculpturen op Doesburgse kerstmarkt

De organisatie van de Doesburgse Kerstmarkt op zaterdag 7 december is er in geslaagd een unieke belevenis naar het mooiste Hanzestadje van Gelderland te halen. Midden op de Markt is zal een echte kunstenaar namelijk die dag een heus ijsbeeld vervaardigen. Daarvoor brengt “IJssculpturen op Locatie” verschillende ijsblokken naar Doesburg.

Jasper Boekbinder: ‘Het grootste blok van minimaal één meter hoog is voor de kunstenaar, maar ook de toeschouwers zelf mogen de handen uit de mouwen steken’. Want naast de demonstratie, zijn er de hele dag ook workshops voor mensen die het zelf eens willen proberen. Voor de allerkleinsten zijn er speciaal geprepareerde ijsblokken. Boekbinder: ‘In die ijsblokken zitten munten ingevroren. Kinderen mogen die eruit hakken en daarna een prijsje uitzoeken met inlevering van de munt’.

Omdat veiligheid boven alles gaat, zijn de ijsblokken stevig neergezet. Voor het hakken en slijpen gebruikt IJssculpturen op Locatie elektrische en handgereedschappen. Ter plekke wordt gekeken wat handig én veilig is.

Op zaterdag 7 december 2019 tussen 10.00 en 19.00 uur zijn de straten van  weer ingericht voor de jaarlijkse Kerstmarkt en kunnen de vele bezoekers genieten van ons prachtige sfeervolle stadje, dat zich bij uitstek leent voor de gezelligste kerstmarkt van Gelderland.

Tijdens Kerstmarkt Doesburg genieten bezoekers jaarlijks van gemiddeld zo’n honderdvijftig kramen, vaak met bijzondere spullen. Om ervoor te zorgen dat de aangeboden een relatie hebben met Kerstmis stelt Kerstmarkt Doesburg strenge kwaliteitseisen. Zo mogen er alleen kerstgerelateerde producten worden aangeboden die bijvoorbeeld leuk zijn als cadeau onder de kerstboom. Er wordt consequent op gelet dat er geen kramen zijn met bulkpartijen. Zo blijft het een échte Kerstmarkt!

Wil je meer weten over Kerstmarkt Doesburg