Dickens Day Beerta 14 en 15 december 2019

Zaterdag 14 december Scrooge in de kerk De organisatiecommissie van Dickens Day Beerta van Dorpsbelangen biedt u vanwege het 10-jarig jubileum een extra voorstelling aan in de prachtige Bartholomeuskerk om alvast in de stemming te komen voor Dickens Day. Verteller Gery Groot Zwaaftink vertelt het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens. Over de gierige vrek Scrooge die in het verleden, heden en toekomst ziet wie hij was, wie hij is en wat er van hem zal worden als hij zijn leven niet gaat ve…Lees meer »

Ieder jaar in december verandert het centrum van het Oldambtster dorp Beerta voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. Op zondag 15 december staat het dorp, alweer voor de tiende keer, volledig in het teken van Dickens Day!

De gezellige kerstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een voor Oost-Groningen uniek en sfeervol kerstevenement met rond de honderd standhouders. Het aanbod aan marktkramen is divers: van sfeervolle kerstdecoraties tot ambachtelijke streekproducten. De markt wordt o.a. opgeluisterd met muziek, oude ambachten en straattheater. Ruim honderd vrijwilligers zijn die dag gekleed in de tijd van Dickens. Dickens Day trekt jaarlijks tussen de 12.000 en 15.000 bezoekers en staat bekend om de goede sfeer en gezelligheid. U komt toch ook?

PROGRAMMA

Vele personages uit de boeken van Charles Dickens komen tot leven in de straten van Beerta zoals notarisklerken, zwervers, wasvrouwen, schoorsteenvegers, de kiepkerel, dames van stand, straatschoffies en natuurlijk de chagrijnige Scrooge! In de kerk is muziek, er worden kerstverhalen verteld en u kunt er terecht voor koffie, thee of glühwein met iets lekkers erbij. De opbrengsten komen ten goede van de volgende Dickens Day! Bezoek de gezellige kerstmarkt, geniet van live muziek, beleef de magie van de 19e eeuw in Beerta tijdens dit unieke en sfeervolle evenement! Het evenement vindt plaats van 11.00 – 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Alles vinden over Dickens Day Beerta