Zeg het eens met een kerstkaartje

Hallmark kerstkaartjeDe kerstkaart is al jarenlang niet weg te denken uit de donkere dagen rond Kerstmis. En eerlijk is eerlijk, iemand verrassen met een leuke kerstkaart met persoonlijke boodschap is toch ook gewoon leuk? Nog wat inspiratie nodig voor dit jaar? Bekijk dan onze inspiratietips in dit artikel.

 

170 (!) miljoen kerstkaarten

Wist je dat we in 2015 maar liefst 170 miljoen kerstkaarten verstuurd hebben? Dat is gemiddeld 10 kerstkaarten per Nederlander. Een kerstkaart is dan ook de ideale manier om iemand te verrassen met een persoonlijke kerstwens. Daarom is het ook extra leuk dat er tegenwoordig allerlei manieren zijn om zo een kerstkaart te versturen. Van traditionele kerstkaart tot fotokaart of kerstkaartje met grappige of hippe afbeelding, het is er allemaal.

Wat zet je in de kerstkaart?

Een leuke kerstkaart vinden is dus niet moeilijk. Maar die boodschap erin.. Dat kan nog een hele uitdaging zijn! Gelukkig vind je ook daarvoor tegenwoordig volop inspiratie. Zo zijn er allerlei kant-en-klare teksten te vinden die je zo in je (digitale) kerstkaart zet. Ook zijn er diverse schrijftips te vinden die jou helpen om toch tot een leuke boodschap te komen. Denk bijvoorbeeld eens aan deze tips:

  • Begin met je belangrijkste boodschap
  • Schrijf je boodschap zoals je het in het echt ook zou willen zeggen
  • Gebruik woorden die jouw gevoelens goed weergeven
  • Sluit liefdevol af met een leuke en positieve afsluiter

Ook met deze tips nog geen succes en weet je het echt niet meer? Dan is er tegenwoordig zelfs een heuse schrijfcoach die voor jou een leuke ‘persoonlijke’ tekst opstelt.

Maak jouw eigen unieke design

Wil jij deze kerst eigenlijk weleens wat anders dan een standaard kerstkaart of gewoon in een creatieve bui? Ontwerp dan je eigen kerstkaart! Hierbij stel je zelf een kerstkaart samen met een eigen ontwerp, foto’s en tekst naar keuze en een overvloed aan decoraties voor de finishing touch. Weet je tenminste zeker dat jij geen kerstkaartje stuurt waar de ontvanger er al drie van heeft hangen. Wij wensen jou in ieder geval alvast fijne kerstdagen!

Tip: inspiratie opdoen voor je eigen kerstkaartontwerp? Kijk dan eens op Pinterest, hier vind je een overvloed aan inspiratie.