Parfum populairste kerstgeschenk van 2016, vooral voor vrouwen

Hoewel Valentijnsdag en Sinterklaas populaire momenten zijn om parfum cadeau te doen, vallen beide dagen in het niet bij kerst. Vooral dames krijgen vaak een parfum als kerstcadeau, want op ongeveer 70% van de cadeauverpakkingen staat een vrouwennaam geschreven. Dit blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, dat enkele duizenden zoekopdrachten naar parfums analyseerde.

Grote prijsverschillen

De prijs van een flesje reukwater loopt uiteen van enkele euro’s tot ruim 100 euro. Deze grote prijsverschillen worden grotendeels veroorzaakt door de geurconcentratie. Parfums met een hogere geurconcentraties gaan over het algemeen langer mee en zijn daarom vaak duurder dan luchtjes met een lagere geurconcentratie.

Er zijn grofweg vijf parfumsoorten te onderscheiden met uiteenlopen geurconcentraties, waarbij eau fraîche en eau de cologne in de meeste gevallen slechts een tiende van de geurstoffen bevatten van een ‘echte’ parfum.

Populairste parfums

herenparfumDe damesgeuren La Vie est Belle (Lancôme), Alien Parfum (Thierry Mugler) en Lady Million van Paco Rabane liggen deze kerst het vaakst onder de boom. Voor mannen zijn Paco Rabane’s One Million, Acqua di Gio (Giorgio Armani) en Le Male van Jean Paul Gaultier het meest populair.

Meer informatie over parfums is te vinden in de Parfum infographic