Nederlandse shoppers omarmen buitenlandse feestdagen

Nederlandse shoppers omarmen buitenlandse feestdagen mits ze met korting gepaard gaan.

December staat voor de deur. Deze periode kenmerkt zich door feestdagen en grote kortingen in winkels. Kortom: december is dé shopping maand van het jaar. Steeds meer Nederlanders lijken deze feestdagen te omarmen, mits ze korting krijgen. Online winkelcentrum beslist.nl brengt de bekendste feestdagen die met korting gepaard gaan in kaart.

Trends uit het buitenland

Veel Nederlanders shoppen er lustig op los voor Sinterklaas. Toch waaien er diverse nieuwe winkeltrends over uit het buitenland. Denk hierbij aan Black Friday, Cyber Monday en Solden. Nederlanders omarmen deze trends en trekken op deze dagen graag de portemonnee open. Waar Valentijnsdag en Halloween relatief veel tijd nodig hadden om een voet aan de grond te krijgen in Nederland, lijkt het erop dat feestdagen die met korting gepaard gaan snel aan populariteit winnen in Nederland.

Black Friday & Cyber Monday

Traditiegetrouw vindt Black Friday plaats op de vierde vrijdag van november, de dag na Thanksgiving. In de Verenigde Staten staat deze dag al jaren in het teken van grootse aanbiedingen en koopjes in fysieke winkels. Alhoewel men in Nederland geen Thanksgiving viert, maken steeds meer Nederlanders graag gebruik van aanbiedingen op Black Friday.

De maandag die na Black Friday volgt is Cyber Monday. Deze dag richt zich, in tegenstelling tot Black Friday, vooral op online koopjes.

Sinterklaas & Kerstmis

Veel Nederlandse kinderen kijken wekenlang reikhalzend uit naar de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Op 5 december vindt pakjesavond plaats. Hierbij worden kinderen die braaf zijn geweest beloond met mooie cadeaus. Volwassenen richten zich daarentegen meer op Kerstmis, dat 25 en 26 december wordt gevierd.

Solden & Blue Monday

Een trend die is overgewaaid van onze zuiderburen is Solden. Solden is de officiële uitverkoopperiode in België. De uitverkoopperiode begint  op 4 januari en loopt door tot en met 31 januari. Vooral online winkels in Nederland nemen deze trend over.

Tijdens de Solden vindt ook Blue Monday plaats. Deze dag staat te boek als de meest deprimerende dag van het jaar. Dankzij de vele kortingen die op deze dag worden aangeboden, voelt men zich op deze dag nét iets minder depressief. Op Blue Monday worden vooral vakanties en reizen aangeboden.

Meer informatie over ‘shopping feestdagven inzien? Bekijk dan deze shopping infographic: https://www.beslist.nl/info/shopping.html