Deze salade van twee soorten biet, tomaatjes, radijsjes, gekaramelliseerde grapefruit en een dressing van grapefruit en vanille is fris, zoet, bitter en zuur tegelijk. Heerlijk als voorgerecht of bijgerecht.
Voor 2 personen:
- 1 kleine gele biet
- 1 kleine chiogga-biet
- 1 grapefruit
- 150 gram (gele) cherrytomaatjes
- 4 radijsjes
- 1/4 vanillestokje
- Honing
- Peper en zout
Snijd de bietjes en de radijsjes zo dun mogelijk met een mes of een mandoline. Halveer de cherrytomaatjes.
Schil en halveer de grapefruit verticaal en haal uit de ene helft de partjes. Knijp de grapefruit daarna uit en vang het sap op in een kommetje. Voeg aan het grapefruitsap de zaadjes van 1/4 vanillestokje en doe het vanillestokje ook in het kommetje. Voeg honing, peper en zout naar smaak toe.
Voeg de bietjes en radijsjes toe aan het sap en laat een halfuurtje intrekken. Karamelliseer ondertussen de partjes grapefruit in een pan met wat van het sap en eventueel extra honing.
Verdeel daarna alles over het bord en giet er nog wat extra sap overheen.
Meer recepten kijk eens op: www.culy.nl