Kerstverlichting buiten; voor je huis én tuin!

De kerstsfeer is al lang niet meer enkel binnenshuis, ook buiten wordt steeds meer kerstverlichting gebruikt. Niet enkel pleinen en winkelstraten worden verlicht, ook de lokale MKB’ers en onze eigen tuinen verlichten wij steeds vaker in de kerstperiode. Waar ze in Amerika voor veel gekleurde kerstlampjes kiezen, kiezen wij in Nederland juist voor rustigere, warm witte kerstlichtjes.

In deze blog ontdek je wat allemaal mogelijk is qua buiten kerstverlichting en hoe jij jouw tuin én huis zo mooi en natuurlijk mogelijk kunt versieren voor de feestdagen. Je kunt niet enkel je tuin omtoveren naar de kerstsfeer, maar ook je huis zelf.

ijspegelverlichting

Welke kerstverlichting is geschikt voor buiten?

Niet alle kerstverlichting kan buiten gebruikt worden. Kerstverlichting buiten moet bestand zijn tegen vocht en stoten (denk aan de wind die de verlichting tegen de muur ‘slaat’). Aan de hand van een IP-code (ook wel IP-waarde genoemd) wordt aangegeven of het gaat om kerstverlichting voor binnen of buiten kerstverlichting.

Wat is de IP-code?

De IP-waarde (International Protection Rating) geeft aan hoe goed de verlichting beschermd is tegen vocht, stof en schokken. Het IP-nummer bestaat uit de letters IP in combinatie met 2 cijfers en wordt ook wel de beschermingsgraad genoemd.

Het eerste cijfer heeft een schaal van 0 tot 6 en geeft aan in hoeverre de lampjes bestand zijn tegen stof en stoten. Hierbij geeft het cijfer 0 geen bescherming en betekent een 6 dat ze volledig stofvrij zijn.

Het tweede cijfer heeft een schaal van 0 tot 9 en geeft aan in hoeverre de kerstlampjes beschermd zijn tegen water. Een 0 betekent dat de lampjes niet tegen water kunnen en een 9 betekent dat de lichtjes volledig vochtdicht zijn. Een 3 betekent spatwaterdicht en een 8 betekent dat de lampjes ook onder water bruikbaar zijn.

Kerstverlichting buiten moet een minimale IP-waarde van 44 hebben. Binnen kerstverlichting heeft een minimale IP-waarde van 20 nodig.

Tip: Weet je niet of je de kerstverlichting binnen of buiten wilt gebruiken? Koop dan kerstverlichting voor buiten, deze is namelijk ook geschikt om binnen te gebruiken!

Buiten kerstverlichting voor je huis

Er zijn steeds meer verschillende soorten kerstverlichting voor buiten verkrijgbaar. Door deze verschillende soorten, kun je de tuin dus ook steeds mooier en gezelliger aankleden. De kerstversiering voor buiten is niet enkel geschikt voor in de tuin, maar ook voor rondom het huis. Zo wordt je tuin één geheel met het huis en tover je jouw hele paleis om naar de kerstsfeer.

IJspegelverlichting

De ijspegelverlichting is een van de populaire kerstverlichting trends van de laatste jaren. Deze verlichting geeft een warm effect en is bijvoorbeeld mooi om aan de dakgoot te bevestigen, maar kan ook mooi aan een balkonreling of aan een buitentrap gehangen worden.

kerstverlichting-voor-buiten

IJspegelverlichting brengt je huis direct in kerstsfeer. Ook al is er geen sneeuw of ijs, met deze LED lampjes tover jij jouw huis om naar een winters landschap. Want dat is toch wel de ultieme kerst: een witte kerst!

Je kunt de ijspegelverlichting ook krijgen met het ‘twinkle-effect’. Op deze manier krijgen de ijspegels een extra magische sfeer waarbij het lijkt alsof ze subtiel glitteren.

Tip: Hang je ijspegelverlichting net boven het raam. Zo hangen de ijspegels voor je raam en kun je ook van binnen van deze prachtige kerstverlichting voor buiten genieten!

dakrand-kerstverlichting

Kerstverlichting voor de entree van je huis

Wil jij je huis met de kerst minimalistisch versieren met kerstverlichting? Kies dan enkel voor eenvoudige verlichting bij de deur. Zo heb je toch een kerst entree, maar is dit niet té aanwezig.

Guirlande of clusterverlichting om de deurpost

Gebruik een mooie lichtslinger, eventueel in combinatie met groen (guirlande genaamd) die je rondom de deurpost bevestigt. Het voordeel van kiezen voor kerstlampjes in een guirlande is dat je de lampjes minder goed ziet zitten. Zo is de deurpost ook overdag, wanneer de lampjes uit zijn, in de groene kerstsfeer.

clusterverlichting-kerst

Ben je geen fan van groen? Dan kun je ook kiezen voor enkel wat lampjes rondom de deurpost. Clusterverlichting is hier geschikt voor.

2 Mini boompjes bij de entree

Wil je het nog minimalistischer? Kies dan voor 2 kleine boompjes bij je entree, bijvoorbeeld een buxus. Deze versier je met sfeervolle mini LED lampjes. Zo heb je op een hele eenvoudige manier (en tevens goedkoop) een eenvoudige, doch sfeervolle entree.

kerstverlichting-op-batterijen

Kerstboom aan je deur

Wil je origineel zijn deze kerst? Kies dan voor een kerstboom aan je deur. Nog maar weinig mensen kennen de deurkerstboom én dus kun jij nu een van de eersten hiermee zijn. Een voordeel van deze kerstversiering is dat deze kerstboom al in 10 minuten aan jouw deur hangt!

deurkerstboom

Kerstverlichting voor de tuin

Naast het huis van buiten te verlichten met de feestdagen, kun je ook je tuin verlichten. Zo kun je de planten en/of bomen in de tuin voorzien van kerstlampjes of de vlaggenmast versieren.

Kerstboom in de tuin versieren

De kerstboom is toch wel hét symbool voor de kerst. Heb jij dus een mooie spar in jouw tuin staan, dan kun je niet achterblijven om deze niet te verlichten. Je kunt de kerstboom buiten verlichten met de daarvoor bedoelde kerstboomverlichting. Let er wel op dat deze dus geschikt is voor buiten!

Heb je een echte grote spar in je tuin, dan kun je ook voor grotere LED lampen kiezen, omdat de kleine kerstboomverlichting dan in het niets zou vallen.

(Kale) bomen versieren

Je ziet dit wel eens in winkelstraten, waar de kale bomen (door het vallen van de bladeren in de winter) versierd worden met kerstverlichting. Door de hele boom, de stam en de takken, te versieren met de lampjes, krijg je het effect van een lichtgevende boom in de tuin. Dit geeft je tuin een magische kerstsfeer.

boomverlichting

Een tijdelijke kerstboom in je tuin

Er bestaan inmiddels ook kerstbomen van LED lampjes op palen. Zo kun jij toch een kerstboom in je tuin hebben met de feestdagen, wanneer je geen echte spar in je tuin hebt staan. Deze kerstboom van LED lampjes is te bevestigen aan de vlaggenmast of een paal en heeft een mooie 3D vorm.

Heb je ook geen vlaggenmast in je tuin? Geen nood, je kunt zo’n 3D kerstboom voor buiten ook gewoon inclusief vlaggenmast kopen!

vlaggenmast-kerstboom

Kerstversiering voor het hele jaar

Houd je van die gezellig kerstsfeer en wil je die sfeer het liefste het hele jaar door in plaats van enkel met de feestdagen? Kies dan voor LED bol verlichting of LED lampen. Deze verlichting is niet typisch voor de kerst en kun je dus gewoon het hele jaar laten hangen. Ideaal voor aan de schutting, of voor over je terras.

Tip: Wil je het hele jaar door genieten van die gezellig lampjes in jouw tuin? Kies dan voor LED bol verlichting of LED Lampen, deze zijn ook in de zomer leuk om jouw terras te verlichten!

prikkabel-led-kerstverlichting

Ondanks dat dit niet typische kerstverlichting is, geven deze LED lampen toch die gezellige sfeer. Je kunt ze dus ook prima aandoen met de feestdagen als extra kerstverlichting!

En nu jij!

Hopelijk heb je met dit blog genoeg inspiratie gekregen voor het omtoveren van jouw huis en tuin tot een waar kerstpaleis. Eén ding is zeker, kerstverlichting zorgt sowieso voor die magische kerstsfeer, ook zonder sneeuw! Hoe tover jij jouw huis en jouw tuin om met de kerst? Neem een lekkere kop (kerst)koffie en laat je op KerstverlichtingBuiten.com inspireren voor een sfeervolle kersttuin en een magisch kersthuis!