Je eigen originele kerstkaart maken


Over een maandje is Sinterklaas weer vertrokken naar Spanje en wordt er door heel Nederland weer toegeleefd naar de Kerstdagen; voor velen de gezelligste dagen in het jaar. Een feest waar ook veel voorbereiding bij komt kijken, bijvoorbeeld voor het kerstdiner, kerstkaartjes en natuurlijk cadeautjes.

Aan lekkere recepten kunnen we je niet helpen, maar voor het versturen van een  kerstcadeau en kerstkaarten kun je natuurlijk wel terecht bij Greetz. De bekendste online kaartenwinkel heeft ook dit jaar weer een ruime keuze aan kerstgeschenken.

Betreft de kerstkaarten. Wil je dit jaar iets anders dan een traditionele kerstkaart versturen naar je familie en vrienden? Wellicht is het dan leuk om zelf een kerstkaart te ontwerpen. Op de pagina Kerstkaart met Foto kun je bijna 150 kerstsjablonen vinden waar je je eigen foto’s in kunt verwerken. Het fijne is dat het systeem erg makkelijk werkt en erg gebruiksvriendelijk is. Voor de zekerheid een korte uitleg.

Stap 1:  Kies een leuke foto uit

Populair zijn foto’s van jou en je partner, het hele gezin of huisdier. De kerstmuts is overigens een accessoire dat regelmatig op de kaarten terugkeert. Zorg ervoor dat je foto op de computer staat, zodat je deze straks kunt uploaden.  Gebruik eventueel een scanner om een oude foto uit een foto album te digitaliseren.

Stap2:  Kies een sjabloon uit

 In het uitgebreide aanbod van sjablonen zal je ongetwijfeld een  leuke kaart vinden. Let erop dat deze goed past bij je uitgekozen foto.

Stap3: Upload je foto en combineer de foto met de kaart
Nu je zowel de foto als het sjabloon hebt uitgekozen, kun je de foto uploaden en in het sjabloon plaatsen. Je kaart is nu bijna klaar. Kies eventueel voor een ander sjabloon als je niet helemaal tevreden bent over het resultaat, net zolang tot je de perfecte kerstkaart hebt samengesteld.

Stap4: Versier je kaart
Optioneel kun je er voor kiezen om je kaart nog wat verder te versieren met leuke kerstafbeeldingen zoals kerstballen, Kerstmannetjes en kerstbomen. Wellicht leuke toevoegingen om je kaart helemaal af te maken?

Stap5:  Maak je originele kerstkaart compleet met een kerstboodschap
Nu de kaart zelf af is, kun je de tekst toevoegen. Wat wens je de geadresseerden? De meest gekozen boodschap is natuurlijk “Prettige Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar”, maar hier kun je zelf vele varianten op bedenken.  Vergeet niet je naam er onder te zetten!

Stap6:  Verstuur je kaartje
De laatste stap. Nu je uniek kaartje helemaal af is, kun je deze versturen. Hiervoor heb je de adressen nodig van de mensen waarnaar je de kaart wilt sturen. De kaartjes worden namelijk gewoon per post verstuurd. Als je de kaarten voor 20.00 verstuurd, worden ze al de volgende dag bezorgd.