Hoe een verloren liefde zorgt voor een nieuwe kerstsingle 

Vorig jaar zat componist en producer Johan Christiaan in de trein van Amsterdam naar Eindhoven. ‘Ik was met vrienden uit in Amsterdam waar ik lang heb gewoond en nam de laatste trein naar huis, naar Eindhoven. Tegenover mij zat een jongen met tranen in zijn ogen en een intens verdrietige uitdrukking. Toen ik hem vroeg of het wel ging barstte hij in tranen uit en vertelde hij me dat hij spijt had van zijn gedrag tegenover zijn vriendin en dat hij dit jaar maar 1 ding wilde voor de Kerst; dat zij terug zou komen bij hem. Geïnspireerd door het intense liefdesverdriet van deze jongen heb ik direct -nadat hij uitstapte in Den Bosch-  de tekst geschreven en de volgende dag een melodie erbij gezocht op de piano. Ik heb wat vrienden gebeld waarmee ik het heb opgenomen en voordat ik het doorhad was het liedje klaar.’

Internationaal

Bijna een jaar later wordt de single uitgebracht nadat legende Willem van Kooten het nummer had gehoord. Langzamerhand wordt ‘Baby, Please Come Home (For Christmas)’ niet alleen hier op de radio gedraaid (o.a. SkyRadio en de regionale en lokale radiozenders) maar ook in België, Canada en de Verenigde Staten. In dat laatste land wordt het liedje omarmd door de college- radiostations.

Videoclip

De videoclip is gemaakt door Bloem (12 jaar). Zijhoorde het liedje en het verhaal en heeft daarom speciaal zelf een videoclip gemaakt:

‘Dat is toch geweldig dat ze dat heeft gedaan’, zegt Johan Christiaan. ‘Het is al een bijzonder verhaal en steeds meer krijgt het in de media aandacht omdat het bij de Kerst hoort. Nu ben ik benieuwd hoe het verhaal van die jongen is afgelopen. Zijn ze weer bij elkaar gekomen met de Kerst? Ook wil ik hem bedanken voor de inspiratie en de single aan hem opdragen!

Oproep 

Herken je dit verhaal en weet je wie die jongen in de nachttrein naar Amsterdam was? Stuur een bericht naar kris@a-list.nl