Exclusieve Kerstversiering van Het Bergmannetje

Onze Oosterburen, met name die in het voormalige Oost Duitsland, weten heel goed hoe je het gezellig maakt tijdens de kerst. Het is tenslotte in Duitsland waar de kerstboom vandaan komt, waar de mooiste kerstmarkten zijn en waar, in een dorpje tegen de Tsjechische grens, diep in het Ertsgebergte, schitterende exclusieve kerstversiering wordt gemaakt, met de hand wel te verstaan. Deze houtsnijkunst heeft zijn oorsprong in de mijnbouw en gaat honderden jaren terug. Ging het oorspronkelijk om de vervaardiging van houten speelgoed door de mijnwerkers, later ging dat over in het maken van traditionele figuren en ornamenten die we tegenwoordig kennen als de Notenkraker, de Kerstpiramide, de lichtboog en nog vele anderen. Al deze artikelen worden met de hand gemaakt en beschilderd. Het dorpje waar dit gedaan wordt is Kuuroord Seiffen in het Ertsgebergte. Overigens zijn er in de omgeving van Seiffen, en in het nabije Vogtland, ook producenten van deze houtsnijkunst.

Steeds meer mensen willen zich onderscheiden als het gaat om het creëren van een bijzondere kerst sfeer en het aantal verschillende artikelen om het in huis gezellig te maken neemt jaarlijks toe. Het is daarom dat wij van Het Bergmannetje, die onze roots hebben in het Oosten van Duitsland, besloten hebben deze schitterende exclusieve kerstversiering uit het Ertsgebergte online te verkopen in Nederland. Het is immers een prachtig gezicht om een lichtboog met zo’n 8 tot 14 lampjes in de vensterbank te zien staan, compleet met huisjes die van binnen verlicht zijn. Dat geeft pas een schitterende atmosfeer tijdens de kerst. In het oosten van Duitsland staan deze lichtbogen in de meeste vensterbanken van huizen en het effect is werkelijk schitterend.

Naast lichtbogen voor in de vensterbank verkopen wij ook Kerstpiramides. Deze zijn nog relatief onbekend in Nederland maar diegenen die eens op een Duitse kerstmarkt geweest zijn zullen ze zeker wel eens gezien hebben. Een kerstpiramide is een soort van toren, of molen, van zo’n 30 tot 90 centimeter hoog met een of meerdere draaiende plateaus waarop meestal het kerstverhaal wordt afgebeeld. Voorzien van kaarsjes geeft een kerstpiramide een schitterend licht en een wel heel bijzondere atmosfeer in uw woonkamer. Een kerstpiramide, net als een lichtboog en andere houtsnijkunst, is iets wat een leven lang meegaat. In Duitsland gaan kerstpiramides vaak over van ouders op kinderen. Het hele proces, van boom tot eindproduct, vindt duurzaam en milieuvriendelijk plaats.

Tijdens de feestdagen mag ook de Notenkraker niet ontbreken. Ook deze streng kijkende heren vinden hun oorsprong in het Ertsgebergte. Waren ze oorspronkelijk bedoeld om de ambtsdragers te bespotten door ze een harde noot te laten kraken, later werden ze gebruikt als kerstdecoratie. Inmiddels zijn er oneindig veel soorten maar de Koning, Huzaar, Soldaat en Deen komen het meeste voor. Ze zijn wereldberoemd en er is zelfs een ballet voorstelling naar ze vernoemd.

Al deze artikelen, en nog veel meer, verkoopt Het Bergmannetje online. De producten komen rechtstreeks van de houtsnijkunst producenten in het Oosten van Duitsland en we kennen ze allemaal persoonlijk. Laat u de komende kerst ook eens betoveren door de schitterende Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte. Haal een unieke sfeer in huis en verras uw familie en vrienden met deze bijzondere exclusieve kerstversiering.