De vliegende kerstman

Kom genieten van de feestelijke stemming op een van de mooiste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Elk jaar komen honderdduizenden bezoekers af op de meer dan 180 liefdevol versierde en verlichte kraampjes tussen het dennengroen. Bij veel van de kraampjes kunt u nog zien hoe de producten om ambachtelijke wijze worden gemaakt.

De vliegende kerstman

 Al voor het vijfde jaar gaat de Kerstman op de Bochumse kerstmarkt de lucht in. De artiestenfamilie Falko Traber zorgt dagelijks om 17 en 19 uur voor een bijzonder spektakel op het hoge koord. Nadat de Kerstman door de kinderen is geroepen, zweeft hij op zijn door rendieren voortgetrokken slee op 33 meter hoogte over de Dr.-Ruer-Platz. Vervolgens begroet hij de bezoekers vanaf het kerstpodium. Kinderen die samen met hem een lied zingen of een gedicht op zeggen, krijgen een mooie verrassing mee naar huis.

K640_Bochumer Weihnacht 2009_191109ingo_349_Nachweis_Bochum Marketing GmbH_Ingo Otto

Middeleeuwse markt

 Ambachtslieden, musici, artiesten en handelaren van heinde en verre zijn verkleed in middeleeuws tenue, en bevolken het plein voor de Pauluskirche. Fakkels, olielampen, kaarsen en theelichtjes zorgen voor een magische sfeer. Heerlijke geuren van Oosterse specerijen, vers gebakken brood en geroosterde kastanjes maken het plaatje compleet. Kunstenmakers en potsenmakers luisteren de sfeervolle atmosfeer van de markt op met bonte spektakels. Fijnproevers genieten bovendien van traditioneel bereide gerechten en kruidenwijn, die vooral in de kersttijd erg geliefd is.

Datum: 21-11-2013 – 23-12-2013 (gesloten op zondag 24-11-2013)
Tijd: 12-21 uur
Locatie: Centrum Bochum, Dr.-Ruer-Platz, 44787 Bochum, Duitsland
Internet: www.bochumse-kerst.nl
Koopzondag:
1 december 2013, 13 tot 18 uur

bronvermelding afbeeldingen: Bochum Marketing GmbH, Ingo Otto