Bewegende kerstkaart

Speel de hoofdrol in een persoonlijke, bewegende kerstkaart Wens vrienden en familie op originele wijze prettige feestdagen

Amsterdam, 11 december 2013 – Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de Postcard Experience in Amsterdam een ansichtkaartfilm voor de feestdagen laten maken. Zij kunnen in een hilarische film op winterse expeditie door de besneeuwde hoofdstad en met deze film vrienden en familie op originele wijze prettige feestdagen wensen.

Wat is de Postcard Experience?

De Postcard Experience is een nieuwe attractie in het centrum van Amsterdam. Hier spelen bezoekers de hoofdrol in korte animatiefilms over Nederland of Amsterdam. Elke film eindigt als een klassieke ansichtkaart met de tekst ‘Groeten uit Nederland of ‘Groeten uit Amsterdam’ in een taal naar voorkeur.

Waarom deze Kerstkaart Experience?

Initiator Jeroen Stultiens over deze unieke kerstkaarten: “PostNL maakte afgelopen week bekend dat ze dit jaar 15 miljoen minder kerstkaarten zullen verturen dan vorig jaar. Eigenlijk is dat logisch wanneer er zulke leuke alternatieven zijn als de Postcard Experience. Mensen zoeken naar iets nieuws in deze tijd van liken en delen. Wij bieden de combinatie van een leuke offline experience en een grappig online product dat ze direct kunnen posten op Facebook of YouTube.”

Hoe werkt de Postcard Experience?

Bezoekers nemen plaats voor een groen scherm. Tijdens de opname krijgen ze aanwijzingen over hoe er bewogen en gereageerd moet worden. Speciaal ontworpen software plaatst de opname vervolgens in de animatiefilm. Binnen 15 minuten ontvangt de bezoeker een link naar een digitaal bestand waarna het delen op sociale media kan beginnen.

Wat kost de Postcard Experience?

Een reguliere Postcard Experience kost 15,- euro. De speciale winterversie voor de komende feestdagen kost slechts 10,- euro. Ook worden er usb-sticks verkocht in de vorm van een Hollandse molen. Daarop staat de film in een HD-versie.

Waar zit de Postcard Experience?

De Postcard Experience bevindt zich in de Utrechtsedwarsstraat 95 in Amsterdam. Op loopafstand van het Rembrandtplein, de Hermitage en de Albert Cuyp markt. Deze attractie is zeven dagen per week van 10.00 uur tot 19.00 uur geopend. www.postcardexperience.com

Wie bedacht de Postcard Experience?

De Postcard Experience is een initiatief van Orientation travel productions. Een audiovisueel productiebedrijf dat opereert op het raakvlak van toerisme en films. www.orientation.nl