AIVD kerstpuzzel

De AIVD kerstpuzzel is een begrip. Het NBV (Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging) brengt iedere kerst een puzzel uit vol cryptische opgaven die de hersens flink doen kraken. Ga jij de uitdaging aan om zoveel mogelijk opgaven op te lossen? De winnaar krijgt eeuwige roem én de felbegeerde beker.

Wat is de AIVD kerstpuzzel?

De puzzel is een jaarlijkse kersttraditie van de AIVD. Oorspronkelijk vooral bedoeld om systhematisch en logisch denken onder medewerkers op een leuke manier te stimuleren, maar de puzzel wordt sinds 2011 ook op de website geplaatst. Sindsdien gaan veel mensen – en ook steeds vaker teams – de uitdaging aan om zoveel mogelijk vragen op te lossen.

De kerstpuzzel wordt gemaakt door medewerkers van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV). NBV’ers hebben veel kennis van technische maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging: zo houden zij zich onder meer bezig met het versleutelen van staatsgeheimen. Zij kunnen dus als geen ander de creatieve en soms cryptisch omschreven kerstpuzzelopdrachten bedenken en jureren.

Kijk voor meer informatie op de pagina Over de kerstpuzzel