Top 25 Bestemmingen Kerstshoppen 2012

Wil je inkopen doen voor de kerstdagen van 2012 en dit combineren met een superspeciaal uitje? Lees dan onze top 25 bestemmingen voor oneindig kerstshoppen in de leukste steden.

Travelmap.nl, de leukste reisportal van Nederland.

Londen
Ken je de The Harrods Christmas Grotto al? Warenhuis Harrords in Londen neemt kerst wel heel serieus. Maar liefst 150 dagen voor kerst vind je op de 2e verdieping een uitgebreid aanbod aan eten, drinken, cadeaus en kerstversieringen. Deze “kerstperiode” bij Harrods loop van 3 november t/m 24 december 2012.

Kopenhagen
Magasin du Nord is één van de beste bestemmingen in Europa om te shoppen. Het zeven verdiepingen tellende warenhuis ligt in het hart van de stad Kopenhagen en beschikt over een grote verscheidenheid aan producten. Tijdens de kerstperiode wordt Magasin du Nord omgetoverd tot een sprookjesachtig geheel inclusief verlichting en een prachtige kerstboom. Als je kado’s zoekt, kun je er van uitgaan dat je het in Magasin du Nord kan vinden.

Combineer je trip naar Kopenhagen met Christmas in Tivoli. In 2012 zullen de gasten in Tivoli Gardens worden verwelkomt in een compleet vernieuwde Scandinavische setting. Natuurlijk ontbreekt ook de Kerstman niet. In het prachtige Pantomime Theatre, gebouwd in 1874, kan je de Kerstman ontmoeten. De kraampjes en decoraties zijn geïnspireerd op Deense en Scandinavische traditie, wat zorgt voor uniek tintje. De echte rendieren zullen bijdragen aan een bijzondere kerstsfeer. De traditionele kerstmarkt in Tivoli bevat ongeveer 50 kraampjes vol met geschenken, decoraties, snoep, eten en warme dranken om je lekker warm te houden tijdens het struinen.


Berlijn
Berlijn is tijdens de sfeervolle kerstperiode dé shopstad bij uitstek. Het megawarenhuis KaDeWe en de Kurfurstendam zijn tijdens de kerstperiode prachtig verlicht en bedolven onder de kerstversiering. Naast Berlijn biedt het nabijgelegen Potsdam ook een gezellige kerstsfeer en bijzondere shops.

Oberhausen
Winkelcentrum CentrO is tijdens de kerst the place to be van 16 november t/m 23 december 2012. Net over de grens bij Arnhem staat het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen, een walhalla voor kerstshoppers. Dit jaar wordt de kerstmarkt in CentrO Oberhausen in een ander jasje gestoken. In plaats van 1 algemene kerstmarkt staan er dit jaar maar liefst 3 kerstmarkten met elk een eigen thema.

Hamburg
Warenhuis Alsterhaus, het exclusieve warenhuis in Hamburg, is sinds het jaar 1994 onderdeel van Karstadt. Alsterhaus, met een verkoop oppervlak van ongeveer 24.000 m2, is gespecialiseerd in parfum, accessoires, kleding en delicatessen. Je vindt op de vierde verdieping dan ook een heerlijk restaurant met uitzicht op de Inner Alster. Alsterhaus heeft ook een eigen parkeergarage, deze is makkelijk te bereiken vanaf de Poststraße en via de straat Bei der Stadtwassermühle. Tijdens de kerst pakt Warenhuis Alsterhaus echt uit met prachtige verlichtingen en versieringen.

Kerstmarkt op de Rathausmarkt vindt plaats van 26 november t/m 23 december. De kerstmarkt op de Rathausmarkt is de grootste kerstmarkt in Hamburg. Aan de voet van het Lessinggedenkteken vind je de Hanseatische Weihnachtsmarkt met leuke kraampjes, suikerbakkers, speelgoed makers en sierkunstenaars. Daarnaast is er ook voldoende te beleven voor kinderen.

Dusseldorf
In Dusseldorf kan je van 22 november t/m 23 december 2012 op maar liefst 5 plaatsen kerstmarkten bezoeken.

Kerstmarkt op Marktplatz
Start op het nostalgische Marktplatz met het Düsseldorfer raadhuis als prachtig decor. Sta even stil op deze betoverende kerstmarkt, gelegen te midden van de prachtige oude binnenstad. De kraampjes sluiten qua kleur en stijl precies aan bij het Renaissance raadhuis. Een bezienswaardigheid op deze kerstmarkt is de levensgrote, met de hand gemaakte, houten kribbe van Bethlehem.

Kerstmarkt op Heinrich-Heine-Platz
Op de Heinrich-Heine-Platz tref je de kerstkramen aan in Jugendstil. Het muziekpaviljoen op de kerstmarkt in Düsseldorf is hiervoor de inspiratie geweest. Op de kerstmarkt word je betoverd door de hemelse sfeer. Overal schitteren de gouden engeltjes in een zee van licht.

Kerstmarkt op Sternchenmarkt
Op het idyllische plein Sternchenmarkt in Düsseldorf waan je je in een sprookjesachtig kerstlandschap. De kristallen feestverlichting maakt de sfeer geheimzinnig met licht dat in duizenden kleuren breekt. Wanneer het sneeuwt krijgt de kerstmarkt een extra dimensie en is de kerstsfeer compleet.

Kerstmarkt op Gustaf-Gründgens-Platz
Flaneren op de kerstmarkt in Düsseldorf wordt een feest op het Gustaf-Gründgens-Platz. Tussendoor doe je jezelf tegoed aan de Duitse braadworst of Reibekuchen.

Kerstmarkt op Schadowplatz
Als liefhebber van raclette is de populaire Käsealm een aanrader. De geur van kerstgroen op deze kerstmarkt ruik je goed door de met vers dennengroen bedekte daken van de sfeervolle houten kerstkraampjes.

Keulen
De kerstmarkt in Keulen vindt plaats van 26 november t/m 23 december 2012 op verschillende locaties in de stad. De gehele stad is sfeervol versierd met als middelpunt de prachtige Dom van Keulen. Er zijn weinig andere steden in Duitsland waar kerst zo uitbundig gevierd wordt dan in Keulen.

Amsterdam
Bijenkorf, de decembermaand in de Bijenkorf is een magische belevenis, met een prachtige kerstboom vol sprankelende lichtjes en magische ornamenten, een magazine dat geheel in het teken staat van magie en een betoverend evenement. Tijdens de speciale kerstkoopavond op dinsdag 6 december luidt presentatrice Quinty Trustfull officieel de kerstperiode in.

De kerstmarkt in Amsterdam vindt plaats op het Rembrandtplein dat speciaal voor deze gelegenheid uitbundig wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstdorp. Je vindt hier sfeervol versierde kerstchalets met een uiteenlopend assortiment van handgemaakte producten tot speelgoed. In het midden van al deze kraampjes ligt een ijsbaan van ongeveer 600 m2 waar je heerlijk rondjes kunt schaatsten en kunt genieten van gluhwijn.

Brussel
De kerstmarkt van Brussel vindt plaats van 30 november 2012 t/m 6 januari 2013. Door de imposante kerstboom en de levensgrote kerststal met echte dieren, gecombineerd met de meest prachtige kerstdecoraties, is de Brusselse kerstmarkt zeer zeker de moeite waard. De bijzonder sfeervolle markt strekt zich uit van de sprookjesachtige Grote Markt (Grand Place) richting de Vismarkt en de beurs op het Sint Katelijnenplein.

Antwerp
De kerstmarkt in Antwerpen vindt plaats van 8 t/m 31 december 2012 en biedt een spetterend winterplezier. De Grote Markt, Suikerrui, Handschoenmarkt en de Groenplaats worden ieder jaar omgetoverd tot sfeervolle kerstdorpen. In het kerstdorp op de Groenplaats komt de kerstmarkt helemaal tot zijn recht. De fonkelende kerstverlichting en sfeervolle muziek zorgen voor een plezierige sfeer. Bij het Steenplein aan de Schelde vind je naast een kerstmarkt ook een ijsbaan waar je heerlijk rondjes kunt schaatsen.

Parijs
Mis Galeries LaFayette op Haussman boulevard niet! Dit jaar zal Galeries LaFayette versierd worden door de bekende Italiaan Valerio Festi. Galeries LaFayette zal in een Fairy-tale thema gehuld worden.

Daarnaast kan je van 16 november t/m 6 januari op de Champs Elysees genieten van een kerstmarkt. Dit is de grootste kerstmarkt binnen de stadsgrenzen van Parijs. De kerstmarkt loopt van de Champs Elysees rotonde tot aan de Place de la Concorde.

Lissabon
Centro Colombo, dit is het grootste winkelcentrum van Lissabon. Het is echter meer een amusementspark dan een winkelcentrum. Het winkelcentrum bevat een grote bioscoop, een fitnessclub, een range om te golfen, een bowlingbaan en zelfs een kartbaan op het dak. Alle grote Portugese ketens zijn aanwezige en ook enkele internationale.

Armazéns do Chiado, voormalige groot warenhuis dat recentelijk is gerestaureerd en samengevoegd met Edifício Grandela, nadat ze beiden door brand waren verwoest. Het heeft de winkelscène in Lissabon weer nieuw leven ingeblazen. Kortom, kerstsfeer gegarandeerd!

Praag
Het warenhuis Tesco was ooit de trots van de communistische groothandelsindustrie. Vandaag de dag is Tesco een populair warenhuis waar veel westerse producten worden verkocht. In Tesco zit ook een supermarkt waar je echt van alles kunt krijgen.

New York
Als je naar New York gaat tijdens de kerstperiode moet je zeker een bezoekje brengen aan het bekende warenhuis Bloomingdale`s. Dit is het warenhuis in NYC waar je gezien wilt worden. Het is een opsomming van een modieus, elegant, modern en toch betaalbare levensstijl. Je vindt er werkelijk alles, van tandenborstels tot dameskleding, van designmeubels tot mixers! En alles is natuurlijk van de beste kwaliteit. Bloomingdale`s is tevens op zondag geopend.

Modewarenhuis Macy`s is al sinds jaar en dag het grootste warenhuis ter wereld. Naast traditionele modemerken vind je in het warenhuis een apotheek, postkantoor, kapper, reisbureau en verschillende restaurants. Macy’s is ook op zondag geopend zodat je er elke dag van je kersttrip kunt winkelen.

Newcastle
MetroCentre, het reusachtige winkelcomplex in Gateshead, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste van Europa. Voor alle grote merken zit je hier goed. Er zijn bovendien personal shoppers aanwezig die je graag geheel gratis van advies voorzien. Naast het winkelen kun je hier ook heerlijk eten, naar de bioscoop gaan of zelfs bowlen.

Milaan
Het warenhuis La Rinascente is een ware kolos en telt zes verdiepingen. Het warenhuis is beroemd om zijn sportieve outdoorkleding sectie aan het eind van de eerste en tweede verdieping. Op de bovenste verdieping is er een informatiepunt voor het tax-free winkelen en een Spa. Even bijkomen van het struinen doe je in het café onder het genot van echte Italiaanse koffie.

Wenen
Het warenhuis Steffl is een waar begrip in Wenen als het gaat om winkelen. De 137 meter hoge toren van Steffl telt maar liefst negen etages. In het elegante warenhuis gemaakt van glas en staal vind je voornamelijk exclusieve merken en hippe mode. Verder biedt het warenhuis een hele cosmetica verdieping en vind je een uitgebreide boekenwinkel met een internetcafé op de vierde etage. In de prachtige Skybar geniet je na het shoppen van een prachtig uitzicht over de stad Wenen.

Zurich
Het prachtige Manor warenhuis biedt een mix van moderne mode, sieraden en huishoudelijke producten. Ook voor sportartikelen van hoge kwaliteit zit je goed in het Manor warenhuis. Manor is een must-do voor kerstwinkelen in de stad Zurich.

Jelmoli, het huis van de merken, is gelegen aan de Bahnhofstrasse op slechts vijf minuten lopen van het centraal station van Zurich. Het is het grootste premium warenhuis in Zurich en werd ontworpen in 1899 op naar Parijs en Londen modellen. In Jelmoli vind je top-kwaliteit merken voor zowel mannen, vrouwen en kinderen.

Munchen
Ludwig Beck is het meest stijlvolle warenhuis van München. Het is vooral gespecialiseerd in schrijfwaren, damesmode, accessoires, klassieke muziek en exclusieve cadeaus. Rond de kerst wordt op de vierde verdieping prachtige kerstartikelen en Duits handwerk verkocht.

Maastricht
Bezoek het Vrijthof van 30 november t/m 31 december 2012 in Maastricht als je van kerst en winkelen houdt. Tijdens het evenement Magisch Maastricht ondergaat het Vrijthof een metamorfose die haar weerga niet kent. Het bekende plein in het centrum van Maastricht wordt dan omgetoverd tot een waar kerstparadijs waar je oren en ogen te kort komt.

Geneve
Place de la Fusterie Geneve is van november t/m januari de place to be. De Internationale Kerstmarkt biedt onder meer met de hand gemaakte volkskunst en ambachtelijke producten uit heel Zwitserland. Ook zijn er tal van kraampjes met eten en drinken te vinden. De schilderachtige miniatuur chalets van hout vind je langs de belangrijkste winkelstraat. Op de openlucht ijsbaan op de Place du Rhone kan je gratis schaatsen.

Het jaarlijkse Kerstboom Festival is een uniek evenement dat een scala aan bomen en sculpturen presenteert die ontworpen zijn door bekende internationale kunstenaars.

Balexert is de grootse en bekenste warenhuis in Geneve, en telt meer dan 110 winkels , designer outlets, supermarkt en een bioscoop. Tijdens kerst is Balexert ook geheel aangekleed in de kerstsfeer.

Münster
De kerstmarkt in Münster bied je de gelegenheid om unieke kerstaankopen te doen voor de kerst. In deze oude historische stad staan in totaal 280 kraampjes tot je beschikking. Vanaf het begin van de kerstmaand wordt de kerstmarkt in Münster op zeer bijzondere manier gevierd. De sfeervolle verlichting op en rond de kerstmarkt geeft je een aangenaam kerstgevoel.

Er zijn verschillende kerstmarkten te bezoeken, ieder met een eigen thema en charme. Je loopt gemakkelijk binnen enkele minuten van de ene kerstmarkt naar de andere. Vooral de Prinzipalmarkt straalt in volle glans en bied je op deze feestelijk versierde kerstmarkt een uniek decor. Ook worden er speciale kerstrondleidingen door de oude stad georganiseerd. Kortom, de kerstmarkt in Münster is zeker de moeite waard.

Groningen
De kerstmarkt van Groningen vindt gelijktijdig plaats met het gezellige WinterWelVaart evenement, waarbij vijftien (historische) charterschepen te bezichtigen zijn. Er worden diverse activiteiten georganiseerd op en rondom de schepen, waaronder een sfeervolle kerstmarkt. Op de kerstmarkt kun je de meest uiteenlopende spullen vinden waaronder kleding, accessoires, handgemaakte sieraden en kunstwerken. Er worden uiteraard typisch winterse hapjes verkocht en kan je volop smullen van warme chocolademelk, glühwein en poffertjes. De kerstmarkt vindt plaats aan de kade van de Hoge en Lage der A.

Valkenburg
De kerstmarkt in Valkenburg is al jarenlang een begrip in Nederland. De voormalige vestingstad wordt gedurende enkele weken omgetoverd tot een bijzonder knus en sfeervolle kerststad. In het centrum van Valkenburg vindt op elke woensdag en zaterdag om 19:00 uur een sprookjesachtige optocht plaats met prachtig versierde praalwagens.

Wolfsburg

De kerstmarkt in Wolfsburg vindt plaats van 30 november t/m 30 december. In de vele feestelijk versierde kraampjes vind je naast allerlei bijzondere kado’s ook stijlvolle kerstversiersels en kan je genieten van culinaire specialiteiten uit de Alpenlanden. In het parklandschap, op de bevroren vijver, vind je een internationaal ensemble kunstschaatsers die een speciale ijsshow opvoeren voor de Autostadt.

De Designer Outlets Wolfsburg vormen het eerste designer outlet centrum in Duitsland dat zich bevindt in een binnenstad. Dat maakt het outletcentrum Wolfsurg ideal voor een ontspannen dagje winkelen. Met meer dan 45 designer merken kan je er naar hartelust rondstruinen. Het hele jaar door worden hier producten uit het afgelopen seizoen aangeboden die soms wel tot 70% zijn afgeprijsd. Een ideaal uitstapje voor echte bewuste budget shoppers!