Warme Witte Winter Weken Soest

huisjes-kerstmarktVanaf zaterdag 19 november gaat in Soest het jaarlijkse winterevenement de “Warme Witte Winter Weken” van start. Gedurende 5 volle weken is het gezellige evenement dagelijks geopend, óók elke zondag in deze periode. Net als alle vorige jaren worden er ca. honderdduizend bezoekers verwacht. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland.

 

Anton Pieck dorp

Al die bezoekers komen o.a. voor het speciaal opgebouwde Anton Pieck dorp. Een compleet dorp met straten, winkels, een kerk en een molen. Wie er doorheen wandelt waant zich in een oud Anton Pieck verhaal. De winkels in het dorp worden bezet door winkeliers uit alle windstreken van het land, met allerhande koopwaar en hebbedingetjes. Elke woensdag en zondag maken alle winkeliers plaats voor weer nieuwe. Zo is er voor bezoekers die vaker komen steeds weer een compleet nieuw dorp te zien.

Levende Kerststal

Eén van de grote attracties bij de Warme Witte Winter Weken is de levende Kerststal. Deze stal wordt al ruim een kwart eeuw tot de mooiste en grootste van Nederland gerekend. Ruim twee maanden zijn de bouwers bezig om de stal op te bouwen. Eenmaal klaar biedt de stal onderdak aan de prachtige beeldengroep van Ria Odijk én een groep levend vee. Vooral het kleinvee werkt als een magneet op bezoekende kinderen. Onder toezicht van de stalhouder mogen zij de beestjes oppakken en aaien.

Meer kindervertier

De Warme Witte Winter Weken is een festijn dat die oude familiesferen en tradities doet herleven. Samen op pad en samen genieten. Eén van de populaire belevenissen voor jong en oud is samen broodjes bakken boven het korfvuur bij de goedmoedige reus Henk de houthakker. En in de knutselhut van Henk kunnen de kinderen zelf aan de slag. Ook in het Doe-huis bij Simone kunnen kinderen fijn knutselen en op gezette tijden kunnen in het Kaarsenhuis ook zelf kaarsen worden gemaakt.

warme witter weken 1 warme winter weken
Smulplein

Na een bezoek aan het dorp en alle andere belevenissen is het Smulplein de volgende heerlijke bestemming. Hier vindt de bezoeker tal van kleine winkels boordevol winterse heerlijkheden. Oliebollen, poffertjes, broodje worst, kleine hapjes, de Indonesische hap en natuurlijk volop lekkere drankjes, waaronder de beroemde eigen recept Gluhwijn”. Uitgebreid eten kan bij binnenherberg De Kastelein.

Op dit gezellige en overdekte plein is ook het muziektheater waar met regelmaat koren, artiesten en musici optreden.

Website Warme Witte Winter Weken