Vier samen de Kerstvakantie in het online Mauritshuis

De kerstvakantie is begonnen. Het perfecte moment om samen de mooiste schilderijen te ontdekken in het Mauritshuis. Helaas kan dit even niet fysiek, maar gelukkig komt het Mauritshuis naar jou toe. Speciaal voor de feestdagen heeft het museum een online-programma boordevol leuke en creatieve activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. De mooiste en leukste schilderijen – gewoon thuis op de bank. Lekker met een warme kop thee, chocolademelk of limonade. Bekijk de sprookjesachtige wintertaferelen uit de collectie zoals IJsvermaak van Hendrick Avercamp. Maurits Muis laat je graag zijn eigen huis zien, het museum, en zijn vrienden uit de schilderijen! Luister naar het spannende avontuur dat hij beleefde of ga zelf thuis aan de slag met doe-opdrachtjes.

Activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar

Maurits Muis
Maurits Muis heeft speciaal allerlei filmpjes gemaakt van zijn avonturen. Deze kun je lekker thuis bekijken via: www.mauritshuis.nl/kerst Luister ook naar de spannende avonturen van Maurits Muis en de klokkenmaker. Tijdens het luisteren kun je zelf aan de slag gaan met het maken van een tekening van dit sprookjesachtige verhaal!

Winter in het Mauritshuis
Wandel door een virtueel Mauritshuis en bekijk de schilderijen tot in het allerkleinste detail. Kan jij de alle winterschilderijen vinden? Bezoek het virtuele museum via de Mauritshuis Second Canvas app. Deze is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play.

Doe-opdrachten

Ontwerp een warme muts voor Rembrandt
Rembrandt heeft heel veel schilderijen van mensen gemaakt, dat noem je portretten. Vaak schilderde hij hen met bijzondere kleding en gekke hoeden. Aan jou de taak om een nieuwe hoed, muts of pet te maken voor Rembrandt.

Maak samen een winterverhaal
Ieder schilderij vertelt zijn eigen verhaal en iedereen die het schilderij bekijkt ziet weer zijn of haar eigen verhaal. Wat zie jij? Maak samen een winterverhaal bij een schilderij door om de beurt een zin toe te voegen. Schrijf het op dan kun je het later nog eens teruglezen of met ons delen op social media.

Je eigen meesterwerk
Een witte kerst is natuurlijk prachtig. Zou het dit jaar weer gaan sneeuwen? Maak alvast je eigen witte kerst, zodat je geen sneeuw hoeft te missen. Kijk op onze website wat je allemaal nodig hebt om een echt winterlandschap te knutselen.
Alle activiteiten en linkjes zijn te vinden op: www.mauritshuis.nl/kerst

Mauritshuis

Het Mauritshuis wenst iedereen alvast fijne en liefdevolle feestdagen en een gezond 2021!
Hopelijk mogen wij iedereen in het nieuwe jaar weer verwelkomen.