De foute kersttrui is helemaal terug

Grappig, lelijk en fout. De foute kersttrui is helemaal terug.

De kersttrui. Anno 2017 weer helemaal hip en compleet terug van weggeweest. Waar je er vroeger vol schaamte mee liep omdat het moest van je oma of moeder, is het tegenwoordig een heuse strijd met wie er het leukst bij loopt. Foute kersttruien, grappige kersttruien, foei lelijke kersttruien. Ze zijn er tegenwoordig in alle maten en soorten, niets is te gek. Mensen willen slingers er aan, lampjes die knipperen of 3d effecten die de trui nog gekker en natuurlijk fouter maken.

Waar komt de foute kersttrui vandaan?

De oorsprong van de foute kersttrui ligt in landen als de Verenigde staten, Engeland, Ierland en Schotland. De truien worden daar ‘ugly Christmas sweater’ genoemd, letterlijk vertaald naar het Nederlands: lelijke kersttrui. Zo worden ze hier dus ook wel eens genoemd. In deze landen is het al jaren traditie om een kersttrui te dragen voor of tijdens de Kerstdagen. De truien worden daar ‘ugly Christmas sweater’ genoemd, letterlijk vertaald naar het Nederlands: lelijke kersttrui. Zo worden ze hier dus ook wel eens genoemd. Er worden zelfs feesten georganiseerd waarbij iedereen in zo’n trui moet komen. Mensen proberen er zo origineel mogelijk bij te lopen en zijn daarom al vaak vroeg op zoek naar een kersttrui die het liefst niemand anders al heeft. De laatste jaren zet deze trend zit verder door richting het vaste land van Europa met landen als Frankrijk, Duitsland en nu dus ook in Nederland.

Kersttruien voor heren, dames en kinderen.

Foute kersttruien zijn er voor jong en oud, man en vrouw, kinderen en zelfs baby’s. Ze zijn vaak te koop in de grote warenhuizen, maar soms ook bij de kleinere modewinkels. Het grootste aanbod is toch wel online te vinden. Met tal van webshops die op de vraag hebben ingespeeld en een groot aanbod aan foute kersttruien hebben samengesteld. Er zijn kindermaten en volwassenmaten beschikbaar. Die beginnen vaak al bij extra small en lopen vaak door tot wel 4 a 5XL.