Dit jaar zelf een kerstkaart maken?

Kerstkaarten… is dat niet verschrikkelijk ouderwets? Veel mensen sturen geen kerstkaarten meer per post. Ze gooien een mooie spreuk op Facebook of sturen een mailtje rond met een leuke afbeelding of misschien een animatie. Maar hoe persoonlijk is dat nou eigenlijk? Met één druk op de knop heb je al je vrienden, familie en allerlei vage kennissen zo een kerstwens gestuurd. En op dezelfde nonchalante manier wordt zo’n wens waarschijnlijk ontvangen. Een beetje meer aandacht voor elkaar zou rond de kerstdagen wel op z’n plaats zijn.

Niet dat je avonden hoeft uit te trekken om met de hand al die wensen op al die kaarten te schrijven. Het kan veel eenvoudiger. Je bedenkt één keer een toepasselijke wens en je zoekt een mooie afbeelding uit en daarmee kun je online zelf een persoonlijke kerstkaart samenstellen. Bijvoorbeeld op MyPhotoFun. Adressen schrijven en postzegels plakken hoef je niet zelf te doen. Je kunt de kaarten regelrecht naar je familie en vrienden laten sturen. Daar valt je zelf ontworpen kaart dan door de brievenbus. Een echte kaart om beet te pakken en neer te zetten of op te hangen. Eentje die niet verdwijnt als het computerscherm op zwart gaat.

Een foto van de kinderen terwijl ze de kerstboom versieren, een foto van de hond met een kerstmuts op z’n kop, van jezelf in een rode bikini met witte bontrandjes, van je woest versierde gevel vol lichtgevende Kerstmannen en rendieren. Laat je creativiteit de vrije loop en stuur dit jaar kerstkaarten die meteen herkenbaar zijn. Daar verras je iedereen nog eens echt mee.

kerstkaarten-maken