3 tips voor de leukste kerstverlichting

Eén van de leukste onderdelen van de feestdagen is misschien wel de gezellige kerstverlichting. Omdat de dagen kort zijn en het dus langer donker is buiten, is een beetje extra verlichting ook wel nodig. Bovendien zorgen de lampjes voor een sfeervol en knus gevoel, of je nou door de stad loopt, over straat rijdt of thuis zit. Met onze tips verlicht je je huis dit jaar op de leukste én beste manier.

Tip 1: Gekleurde verlichting

Traditionele kerstverlichting is leuk, maar daar win je de originaliteitsprijs niet mee. Ga dit jaar daarom voor de verandering eens voor vrolijke gekleurde kerstverlichting. Hiermee creëer je al direct een hele andere sfeer in huis. Het ziet er vrolijker uit en geeft een speels effect mee aan de kerstboom. Je kunt kiezen uit lampjes in een rode of blauwe kleur of multikleur-verlichting. Ga dit jaar voor een extra kleurrijke kerst.

Tip 2: Bouw een verlicht kerstdorp

Kerstdorpen zorgen direct voor een fijn en knus gevoel in huis. Een kerstdorp bestaat uit verschillende miniatuurhuisjes, kleine poppetjes en kleine boompjes. Ook een miniatuurtrein kan hieraan toegevoegd worden. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Kersthuisjes zijn meestal voorzien van led-verlichting, waardoor ze er nóg gezelliger uitzien. Hiermee geniet je ook thuis van een klein winters tafereel. Zo hoef je dit jaar niet eens naar het tuincentrum.

Heb je niet het grootste budget en geen geld om een heel kerstdorp te bouwen? Je hebt echt niet heel veel kersthuisjes nodig om een gezellig tafereel te creëren. Slechts met één of twee huisjes kun je al een gezellig onderdeel aan je interieur toevoegen. Zo zet je er eentje bij, naast of onder de kerstboom (als een vervanging van het traditionele kerststalletje) of op een vensterbank of dressoir.

Tip 3: Kerstverlichting voor in de tuin

Vergeet vooral de tuin niet. Hoe gezelliger het namelijk binnen is, hoe meer het opvalt als het buiten nog een beetje saai is. Nu zul je tijdens de kerst natuurlijk niet erg veel tijd buiten doorbrengen, maar het is wel fijn als je naar buiten kijkt en het er een beetje gezellig uitziet. Met kerstverlichting voor buiten, zoals dakgootverlichting of lichtslangen, trek je het kerstgevoel van binnen door naar buiten. Zo hebben de buren ook weer wat om naar te kijken als ze langslopen. Let er wel altijd op dat de kerstverlichting die je buiten ophangt weerbestendig is, zodat het niet na een regen- of sneeuwbuitje kapot is.

Met de juiste verlichting worden de feestdagen dit jaar nóg leuker. Kerstverlichting maakt je huis en tuin sfeervoller, knusser en gezelliger. En met onze tips ben je dit jaar origineler dan ooit tevoren. Zo kun je de donkere dagen wel aan.