Inspiratie voor originele kerstverlichting

kerstverlichting2De tijd van het jaar waar we met zijn allen het meest naar uitkijken komt er weer aan! Kerstmis zorgt ervoor dat de koude winterdagen heerlijk warm aanvoelen. Familie en vrienden komen bij elkaar op bezoek en daarom maken we het graag lekker gezellig in huis met kerstverlichting, warme chocolademelk en koekjes, een mooi versierde boom, een dampende kalkoen en andere leuke kersttradities zoals kerstliedjes en kerstgedichten. Of we gaan met zijn allen naar de kerstmarkt. Zoek jij nog wat inspiratie voor het decoreren van je woning voor de kerstdagen? Lees dan zeker verder voor originele suggesties of een gedurfde stijl met kerstverlichting!

Klassieke kerstverlichting

Klassieke kerstverlichting mag niet ontbreken. De alom gekende klassieke slingers van lichtjes zijn er in verschillende kleuren, wit fel licht of wit zacht licht. Je kunt ze op verschillende standen zetten waardoor ze desgewenst knipperen, aanhoudend branden of zelfs ritmisch bewegen. Er zijn toepassingen voor buiten, die winterse weersomstandigheden kunnen weerstaan en ook voor binnen. Kies voor led lampjes voor een lager verbruik in elektriciteit en minder warmte. Ze kunnen eindeloos worden toegepast bij het decoreren van je woning. Zo kun je ze gebruiken om rond de kerstboom te draperen, maar uiteraard kan je je bomen in de tuin ook aankleden met kerstverlichting die aangepast is voor buitengebruik. Dankzij hun flexibele draad kan klassieke kerstverlichting geleid worden rond allerlei vormen. Hierna een paar ideeën waarmee je kerstverlichting op een bijzondere toepast.

Verroeste oude fiets herleeft

Een oude fiets tover je met kerstverlichting meteen om naar een leuk decoratief kerstitem. Vul de mand met wat mooie kerstballen, omwentel de buizen met kerstverlichting, steek hier en daar wat mos, dennentakken en dennenappels op de fiets en klaar is je kunstwerk! Zet tegen je voorgevel of in de tuin

Houten bakjes

Heb je nog een houten bakje van de clementines of een oude houten bak voor bierflesjes? Gooi dit zeker niet weg! Met wat rendiermos, klassieke kerstverlichting en een namaak-baard van de Kerstman maak je een origineel decoratief werkje. Ook leuk om te combineren met sierpompoentjes of winterappeltjes.

Krans met dennentakken

Om je voordeur te versieren maak je een mooie krans met dennentakken en lint van jute. Omwentel de krans met een slinger van klassieke kerstverlichting, en werk af door hier en daar een paar kleine kerstballetjes of kerstpakjes te prikken.

Dieren

Iedereen houdt van dieren. In kerstverlichting is een zeer uitgebreid gamma aan dieren terug te vinden. Zo zijn er de typische winterse dieren als zeehonden en ijsberen, pinguïns of rendieren maar ze zijn ook onder meer vossen, uilen, zwanen en zoveel meer te vinden. Ook hier vind je verlichting die aangepast is voor binnen- of buitengebruik, met led lichtjes of de klassieke lichtjes en in verschillende kleuren, afhankelijk van het type dier.

Een zoo in je voortuin

Met wat houten paaltjes en draad maak je een afspanning in je voortuin. Vul deze afspanning met kerstverlichting in de vorm van winterse dieren voor een heuse kerstzoo. Gelieve de verlichte dieren niet te voederen!

Raamdecoratie

Dieren als kerstverlichting zijn ook perfect te gebruiken als decoractie achter het raam of aan de voordeur. Laat je gasten verwelkomen door een gezellige verlichte ijsbeer of een heuse pinguïn van de zuidpool! Heb je nog wat piepschuim en witte stof? Dan maak je zo een ijsschots of sneeuwachtig landschapje in jouw woning. Werk dit eventueel af met wat klassieke kerstslingers voor lichtgevende sneeuw.

Kerstcadeautjes

Dieren als kerstverlichting zijn absoluut geschikt als kerstcadeau voor onder de kerstboom. Vooral de kleinere modellen als eekhoorns, poezen of konijntjes komen hier perfect voor in aanmerking. Wie laat zich niet vertederen door een schattig huisdiertje dat geen enkel onderhoud vraagt?

Kerststerren

Een koude winteravond onder de sterrenhemel, klinkt fris maar gezellig! Sterren mogen niet ontbreken in de kerstverlichting. Dankzij de opgelichte ster zullen je gasten je woning zeker terugvinden, want dit is uiteraard de functie van de felle ster. Sterren bestaan er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je ze onder meer vinden als slingers, om bijvoorbeeld de ramen mee te decoreren. Ze zijn ook te krijgen in verschillende kleuren, geschikt voor elke stijl, zowel met led lichtjes als klassieke lichtjes, voor binnen en buiten.

Piek van de kerstboom

Wees origineel en vervang eens de piek boven op de kerstboom door een mooie grote ster in kerstverlichting. Of decoreer de boom met een slinger vol kerststerren. Heb je een kerststal onder de boom? Dan past hierboven zeker ook een mooie ster, zodat de drie wijzen hun pakjes kunnen komen afgeven vergezeld door kerstverlichting.

Sterren van de familie en vrienden

Zijn jouw vrienden en familie jouw sterren? Hang een slinger van kerstverlichting (eventueel met sterren) aan de muur. Hang hiertussen met wasknijpers foto’s van jouw vrienden en familie om te tonen hoeveel ze voor jou betekenen tijdens deze periode van bezoekjes en gezelligheid. Dit soort decoratie kan perfect ook buiten de kerstperiode blijven hangen. Heb je nog een oude kader liggen? Dan kun je deze techniek perfect in deze kader toepassen. Bovendien kun je ook foto’s maken van je versiering en die als kerstkaarten met kerstwensen gebruiken.

Besluit

Overdrijven mag, kan en moet! De kerstperiode is de tijd van versiering, gezelligheid, sfeervolle verlichting, lekker eten en drinken. Wees niet bang om wat extra te decoreren, dit is de tijd van het jaar waarop het mag en kan. Het assortiment aan kerstverlichting is zo uitgebreid dat iedereen wel iets naar zijn smaak kan vinden en zich daarmee kan uitleven in het versieren van zijn huis en tuin. Wees origineel en maak Kerstmis een onvergetelijk feest voor jou en je omgeving  met inspirerende kerstverlichting.