De leukste relatiegeschenken in je kerstpakket

Ieder jaar je relaties en personeel belonen voor hun toewijding is denk ik toch wel het leukste moment van het jaar. Ik krijg er zelf geen genoeg van om elk jaar weer een pakket te krijgen en uitvinden wat voor cadeaus er nu weer in zitten. Wat zijn nou de leukste cadeaus om te krijgen in een kerstpakket of relatiegeschenk

Mysterie

Het leuke aan een kerstpakket is dat je niet weet wat erin zit totdat je het openmaakt. Alhoewel te veel bedrijven standaardpakketten geven met daarin dezelfde drankjes en snoepjes zijn er ook hele creatieve pakketten of exclusieve kerstpakketten en relatiegeschenken met kerst cadeau te geven.

Zo heb ik zelf bijvoorbeeld jarenlang bij het kerstpakket met drank en hapjes erin ook nog eens een Samsonite tas of koffer gekregen totdat ik de hele serie thuis had staan na een aantal jaar.

samenstellen pakket

Hoe stel je een kerstpakket samen

Bedenk hoe je creatief wilt zijn in het samenstellen van een kerstpakket of leuke relatiegeschenken. Je kunt verschillende uitgangspunten nemen in de totstandkoming van het pakket:

●     thematisch
●     productgericht
●     sfeergericht

Thematisch

Een leuk thema geeft ruimte voor veel creativiteit. Een voorbeeld is een Amerikaans pakket samenstellen waarin je alles kunt stoppen wat te maken heeft met U.S.A. Noem maar een paar voorbeelden zoals een fles bourbon, star spangled banner kussen, Amerikaans kookboek, noem maar op.

Productgericht

Een heel leuk pakket kan een productgericht pakket zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld richten op een productsoort zoals badkamerspullen of persoonlijke verzorging en in het pakket alles stoppen wat hiermee te maken heeft. Zo heb ik twee jaar geleden een Rituals pakket gekregen met daaromheen een toilettas serie met haarborstel en al, maar ook een badjas met mijn eigen naam erop.

Sfeergericht

Veel kerstpakketten zijn sfeergericht op de kerst. Veel producten die hierin zitten hebben een connectie met kerst. Dit zijn vooral hapjes en drank maar ook sfeermakers zoals kerst kaarsen en een mooie kerst tafelkleed.

Uiteraard hoe je dit niet als relatiegeschenk of presentje naar je personeel alleen te gebruiken met kerst maar kun je dit ook toepassen op Pasen, Moederdag, Sinterklaas, et cetera.

Het is belangrijk dat wanneer je creatief wilt zijn in je relatiegeschenken en kerstpakketten om te variëren zodat men niet met dezelfde verwachtingen komt zoals het pakket van het vorige jaar. Wissel dus af met bovenstaande varianten maar ook inhoudelijk met de producten.

Het was wel leuk om een Samsonite taste krijgen maar ik heb er nu wel 14 staan en dat is best wel teveel van het goede. Zo zie je maar dat je met wat variatie een heel eind kan komen.