Charles Dickens in Muiden

Dickens in Muiden is een nieuwe activiteit in Muiden rond kerst waar inwoners, ondernemers en verenigingen de krachten gaan bundelen.

Een bijzondere dag in december

Op zaterdag 16 december zet Muiden de klok terug. Zo’n 170 jaar, naar de tijd van Charles Dickens. Onze stad zal er die dag ook erg Engels uitzien.

Er lopen dames en heren van goede stand rond, maar ook arme meiden en straatschoffies. Marktkooplui brengen hun waar aan de man. Ambachtslieden laten jong en oud zien dat ze hun vak verstaan. Er zingt een kerstkoortje. Misschien stap je zelfs zomaar het kerstverhaal van Ebenezer Scrooge in.

Doe mee!

Dickens in Muiden is een initiatief van het Comité Openbare Feesten.
Waarom? Omdat het leuk is. Het geeft Muiden wat extra’s rond de feestdagen. Maar uiteraard wordt het pas echt een succes als er heel veel inwoners aan meedoen. Eén grote verkleedpartij, dat moet het worden. Kijk alvast even bij onze kledingtips.

Wil je ook een handje helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren of begeleiden van activiteiten of het maken van kleding? Meld je dan aan op info@cofmuiden.nl.

Er is die dag ook een markt met ambachtelijke artikelen. Wil je daar een kraam? Kijk dan even naar de informatie voor standhouders.

Charles dickens in muiden

Wat is er te doen en te zien?

De Amsterdamsestraat en de Sluisstraat worden omgetoverd tot een historisch straatje, met aangeklede gevels, acteurs, ambachtslieden en straatvermaak. Het straatje komt tot leven van ongeveer 3 tot 8 uur.
Op de Herengracht bij de Sluis is een markt met allerlei ambachtelijke waren, van brocante, curiosa en kerstversiering tot noten, thee, zeepjes en honing. De markt staat van 2 tot 9 uur.
Wie die dag in Muiden is, kan met korting een bezoek aan het Muiderslot brengen. Daar worden speciale bonnen voor uitgedeeld. Het Muiderslot is open van 12 tot 5 uur (kaartverkoop tot half 5).

Kom je ook op 16 december naar Muiden? En trek je wat leuks aan? Gezellig!